Tutorial: Geanta handmade eleganta

geanta handmade

Iubeşti accesoriile handmade? Atunci ai ajuns la locul potrivit! Astăzi vei învăţa cum să îţi faci o geanta handmade elegantă şi plină de stil, perfectă pentru plimbări sau cumpărături. Înainte de a începe lucrul pentru geanta handmade fii sigur că ai la îndemână lista noastră de materiale.

Materiale necesare pentru geanta handmade

  • Stofă groasă maro deschis: o bucată de 41 cm lăţime şi 1 m lungime; două bucăţi de 82 cm x 8 cm pentru bretele;
  • Stofă maro închis: o bucată de 24 x 48 cm;
  • Bumbac imprimat pentru căptuşeală: o bucată de 41 x 50cm; o bucată de 24 x 15 cm pentru buzunarul interior;
  • Dantelă: 1 m;
  • Vopsea cu efect de relief (sau orice vopsea pentru textile) şi pensulă;
  • Aţă albă, maro deschis, maro închis.

Etape de lucru geanta handmade

Începe prin a tivi stofa maro închis pe trei laturi şi lasă una dintre cele 2 laturi lungi netivită. Apoi îndoaie la jumătate bucata de stofă maro deschis pentru a obţine două părţi ale genţii de 41 cm lăţime şi 50 cm lungime. Se aşează stofa maro închis peste cea maro deschis cu latura lungă netivită către margine şi cu cea lungă tivită înspre interior. Ai grijă să laşi aproximativ 5 cm marginea de sus.

Peste acestea se aşează a doua jumătate de material maro deschis pentru a obţine 3 straturi:

  • Primul strat: prima jumătate a stofei maro deschis cu faţa în sus
  • Al doilea strat: bucata de stofă maro închis cu faţa în sus
  • Al treilea strat: a doua jumătate a stofei maro deschis cu faţa în jos

La următorul pas va trebui să coşi latura cu cele trei straturi. Cealaltă latură a genţii trebuie lăsată momentan necusută. Întoarce geanta handmade pe faţă şi coase latura de jos şi latura lungă a stofei maro închis de faţa celei maro deschis. Adaugă dantela într-un mod cât mai creativ pentru un aer sofisticat şi plin de eleganţă. Întoarce pe dos geanta handmade şi coase cealaltă latură a genţii, după care întoarce geanta pe faţă.

Va trebui să tai materialul pentru căptuşeală şi să coşi cele două laturi: cea de jos şi una din laturile lungi. Pentru căptuşeală poţi utiliza o faţă de pernă, pe care să o aşezi astfel încât să tai un colţ al feţei: se obţin două margini gata tivite. Taie încă o bucată din materialul pentru căptuşeală, bucată care va reprezenta buzunarul şi tiveşte-l pe toate cele 4 părţi. Aplică apoi buzunarul cu faţa în sus pe căptuşeală şi trage la maşină pe cele 3 laturi.

Coase şi latura lungă a căptuşelii, dar fără a tivi încă laturile de sus şi introdu apoi căptuşeala în interiorul sacoşii, aşezând-o astfel încât să nu existe cute. Părţile de sus se îndoaie de două ori şi se prind cu ace pentru a evita apariţia cutelor, după care trage marginile la maşină.

Urmează acum pregătirea bretelelor, care trebuie aşezate dublu şi trase la maşină. Se fixează pe geantă astfel încât să fie egale şi se trag la maşină pentru o rezistenţă cât mai bună.

Pentru partea artistică, de decorare a genţii poţi picta flori pe stofa maro închis. Alege vopsea specială pentru textile, ce are o caracteristică deosebită: atunci când partea pictată este călcată, vopseaua iese în relief într-un mod excepţional. Cu cât se aplică mai multă vopsea, cu atât efectul de relief va fi mai accentuat.

Se lasă vopseaua să se usuce, iar după ce s-a uscat, se calcă timp de 10 minute pentru ca vopseaua să nu iasă la spălat şi floricelele să iasă în relief. Nu uita să aşezi o cârpă de bumbac peste partea pictată!

Calcă toată geanta handmade şi apoi poţi să o scoţi în oraş la plimbare!

geanta handmade 2

Comentarii

comments