Tutorial fimo: plante artificiale

1

Vrei sa afli cum poti alcatui plante artificiale din fimo? Parcurge acest tutorial si iti va fi foarte usor!

Pentru a parcurge acest tutorial, ai nevoie doar de materia prima, care poate fi de mai multe feluri (click pe fiecare tip de fimo pentru a vizita pagina produsul de pe site-ul Galeria Creativ):

Pentru acest tutorial s-a folosit fimo classic.

Etape si mod de lucru plante artificiale din fimo

Se framanta bine pasta pana devine moale si  se putea lucra  usor cu ea.

2

Se taie o treime din pachetul de fimo de 25g si se taie in 3 parti.

3

Se ia o bucata si se face un cilindru  care după ce se întăreşte se taie felii [cam ca o felie de salam], se modeleaza cu degetul  si se face un model  rotund care va deveni o petala. 

4

5

7

Prima petala a trandafirului se roteste iar urmatoarele se adauga in continuare de jur imprejur pana se ajunge la forma unui trandafir inflorit. Se pot folosi diverse nuante, in functie de preferintele fiecaruia. 

8

9

Se arcuiesc putin petalele de la final si se taie codita tranfairului dreat pentru ca acesta sa poata fi lipit pe un inel sau suport de brosa . La final se baga la cuptor timp de 30 de minute la 110 grade C.

10

16

8 sfaturi despre lucrul cu fimo

Usor de modelat, materialul isi pastreaza caracteristicile pana la introducerea acestuia la cuptor astfel ca puteti lucra oricat de mult timp doriti la un proiect fara ca  pasta sa-si schimbe forma sau proprietatile.

La final obiectele modelate se vor introduce in cuptorul electric sau pe gaz la o temperatura de aproximativ  110 – 120 grade Celsius, timp de  30 minute. Este foarte important sa respectati temperatura de coacere recomandata; daca temperatura este prea mica – riscam ca obiectele sa nu se fi intarit suficient iar daca temperatura este prea mare – sa se arda si sa-si schimbe pur si simplu culoarea initiala.

  1. Atunci cand lucrati cu FIMO, pentru a evita combinarea culorilor, tineti la indemana un pachet de servetele umede cu care sa va curatati mainile de fiecare data cand schimbati culoarea de lucru. Tot cu un servetel umed puteti sterge usor piesele modelate (in cazul in care acestea s-au patat cu alta culoare) – nu apasati insa pe model, inlaturati cat se poate de delicat culoarea prin trecerea foarte fina cu servetelul pe suprafata patata.
  2.  Amprentele digitale ramase in lut se pot inlatura mai usor prin introducerea pieselor lucrate in frigider. Dupa racirea acestora putem netezi usor suprafata. O alta modalitate prin care putem evita amprentele este sa purtam manusi de latex atunci cand modelam lutul.
  3.  Cand creati margele, asezati-le timp de 2 ore in frigider inainte de a le perfora (nu riscati astfel sa deformati modelul).
  4.  Dupa ce ati copt obiectele modelate si acestea s-au racit, puteti aplica un strat de lac special pentru pasta polimerica – obiectele voastre vor capata luciu iar culorile se vor inviora.
  5.  Deoarece FIMO se coace la o temperatura relativ scazut,  puteti folosi aceasta pasta in combinatie cu orice element: lemn, sticla, metal. 
  6. Nu coaceti insa FIMO in combinatie cu obiecte din plastic sau cauciuc!
  7. Pentru a lipi componente din FIMO, puteti utiliza cu succes superglue sau adezivi din aceasta categorie.
  8. Pasta polimerica FIMO se poate folosi chiar si dupa mai multi ani de la deschiderea pachetului daca este depozitata corespunzator. Pastrati lutul intr-un recipient din plastic inchis ermetic si depozitati-l intr-un loc intunecos si racoros.

Tinand cont de cele prezentate mai sus, puteti incepe primul vostru proiect cu FIMO… Aplicati pasii tutorialului de plante artificiale mentionati mai sus!

Spor la treaba!

Comentarii

comments