Tutorial: caseta bijuterii handmade cu parfum de toamna

caseta bijuterii

Toamna caldă cu raze de soare blânde şi culori roşiatice poate fi oricând inspiraţia noastră în arta handmade. Dacă aveţi îndemânare şi un strop de creativitate, vă provocăm să realizaţi tutorialul toamnei: o caseta bijuterii handmade cu aspect tomnatic pentru a vă depozita bijuteriile preferate.

Caseta bijuterii prin tehnica servetelului pe lemn

Pentru a realiza acest tutorial, se folosesc în principal 3 tehnici importante în handmade: pictura, tehnica şerveţelului pe lemn şi antichizare prin shabby chic.

Aveţi nevoie de un obiect principal cu ajutorul căruia să lucraţi modelele propuse: cutie de lemn. Aceasta poate fi achiziţionată din comerţ şi poate fi un model asemănător de cel prezentat de noi mai jos. Apoi, alegeţi-vă modelul dorit de şerveţel care să ofere un aspect veritabil de toamnă şi asiguraţi-vă că aveţi la îndemână toate materialele necesare pentru acest tutorial.

Materiale necesare:

Cutie de lemn

– Acrilic maro, verde Polycolor

Adeziv pentru şerveţele PENTART

Şerveţel

Pensulă

Lac pe bază de apă lucios PENTART

– Ceară, parafină

– Șmirghel

– Lac opalescent de crăpare pentru sticlă Pentart

– Pastă antică Pentart

Haideţi să începem!

Etape de lucru caseta bijuterii handmade:

Mai întâi, se aplică ceară prin frecare în locurile unde se va dori să se îndepărteze următoarea culoare. Apoi, se colorează cu grijă cutia cu primul strat de acrilic maro. După procesul de uscare, se smirgăluieşte. Astfel, se îndepărtează culoarea maro unde a fost aplicată cu ceară.

În următorul pas se aplică cu pensula pe sticlă componenta numărul 1 al lacului opalescent de crăpare. După uscarea primei compenente, se aplică componenta 2 al lacului de crăpare.

Pentru a pregăti etapa şerveţelului, se aplică iniţial adezivul pentru şerveţele. Se trasează pe şerveţel forma dorită pentru decupare, apoi se decupează şerveţelul. Se dezlipesc cu grijă cele 3 foiţe ale şerveţelului. Se aplică adezivul pentru şerveţel, apoi se aşează foiţa imprimată a şerveţeluilui peste adeziv. Se aplică stratul 2 de adeziv, imediat după aşezarea şerveţelului cu ajutorul unei pensule moale şi se lasă la uscat.

Pe suprafaţa decorată cu gelul opalescent de crăpare pentru sticlă, se aplică pasta antică pentru evidenţierea crăpăturilor. După uscarea completa, se aplică lacul pe bază de apă.

Caseta de bijuterii cu parfum de toamnă este un model interesant pe care îl puteţi realiza oricând de acasă. De asemenea, poate fi o surpriză deosebită pentru a oferi în dar oricărei femei, deoarece este un cadou deosebit realizat manual. Noi femeile avem numeroase bijuterii, aşadar această casetă este binevenită în orice situaţie.

Vă dorim mult spor!

caseta bijuterii handmade

Comentarii

comments