Tot ce trebuie sa stiti despre tehnica servetelului

Dacă sunteţi o persoană creativă şi plină de imaginaţie, suntem siguri că lumea handmade este un loc perfect pentru dvs. Încurajăm orice persoană indiferent de vârstă să-şi dezvolte aceste două calităţi printr-o modalitate relaxantă. Suntem siguri că orice persoană poate să realizeze obiecte deosebite!

Una dintre cele mai frumoase tehnici aplicate în handmade este tehnica servetelului, prin care puteţi decora obiecte într-un mod inedit. Aşadar, vă propunem această tehnică specială, care necesită doar puţină îndemânare din partea voastră. Dar mai întâi să descoperim mai multe detalii despre aceasta.

Cum o aplicăm

Tehnica servetelului presupune decorarea obiectelor dorite cu ajutorul unui şerveţel. Şerveţelul poate să aibă orice model, să fie mai colorat sau mai simplu, acest lucru depinde doar de ceea ce alegeţi. Şerveţelul poate fi utilizat în întregime sau se poate decupa doar porţiunea dorită. Pasul următor este să alegeţi din cele trei straturi ale şerveţelului doar pe cel de deasupra, pe care este imprimat modelul. Apoi se aplică un strat subtire de lac-adeziv pe suprafaţa pe care urmează să o decorăţi şi se fixează şerveţelul.

tehnica servetelului 2

Se netezeşte şerveţelul uşor pentru a nu rămâne cute sau încreţituri, iar apoi se aplică un nou strat de lac-adeziv peste şerveţel pentru a fixa şi proteja mai bine modelul. Aplicarea se face cu o pensulă lată, cu mişcări uşoare dinspre centru spre margini.

tehnica servetelului 3

 

Veţi observa că întregul procedeu se realizează într-un timp foarte scurt, iar totul se realizează destul de simplu. Nu mai staţi pe gânduri şi alegeţi modelul preferat de şerveţel cu care să vă jucaţi într-un mod util!

tehnica servetelului 4

Ce obiecte/materiale folosim pentru tehnica servetelului

Tehnica servetelului poate fi folosită pentru a decora pe materiale precum carton, lemn, porţelan, plastic, tablă, piatră sau chiar sticlă. Am menționat în tutoriale anterioare despre fiecare din aceste modalități de aplicare a tehnicii șervețelului:

De asemenea, se pot realiza o multitudine de obiecte deosebite pe care fie le decoraţi, fie le oferiţi cadou celor dragi vouă. Cu siguranţă, un tablou decorat prin tehnica şerveţelului este un cadou care nu va fi uitat prea curând. În plus, o cutie de bijuterii imprimate cu un model de şerveţel preferat va fi locul perfect pentru a depozita bijuteriile şi accesoriile cele mai speciale ale unei femei. Alegeţi obiectul dorit şi daţi frâu liber imaginaţiei!

Pe măsură ce vă deprindeţi cu această tehnică inedită, veţi putea combina modele de pe diverse şerveţele şi să folosiţi diverse tehnici din pictură şi modelaj pentru decoraţiuni deosebite. Exersaţi şi suntem convinşi că veţi realiza multe obiecte de care să fiţi mândri. Mult succes! 🙂

Comentarii

comments