Tot ce trebuie sa stii despre tehnica 3D in handmade

tehnica 3D

La început, tehnica 3D poate reprezenta o provocare pentru oricine. Nu este uşor să dai viaţă unor personaje sau forme, însă exerciţiul ne poate duce pe drumul cel bun. Înainte de a începe, vă recomandăm să vă luaţi la îndemână o linguriţă mai mare de răbdare şi un strop de concentrare, pentru a putea realiza această tehnică minuţioasă. Veţi vedea şi rezultatele în scurt timp.

Jucaţi-vă cu tehnica 3D în handmade

Tehnica 3D este o modalitate interesantă de a experimenta pentru iubitorii de frumos. În handmade, această tehnică poate fi aplicată în diverse moduri de la origami 3D până la tablouri şi rame foto cu desene pline de viaţă ce par reale. Astăzi vă propunem să realizaţi o ramă foto specială, cu ajutorul tehnicii 3D care să reprezinte o piesă de decor personalizată şi valoroasă, sau pur şi simplu, un cadou special care cu siguranţă va fi apreciat de oricine.

Această tehnică nu necesită multe materiale, iar modul de lucru este destul de simplu şi poate fi realizat de orice persoană.

De ce materiale avem nevoie pentru tehnica 3D:

– ramă foto

pensulă

acrilic (tempera)

– foaie 3D

– bandă dublă adezivă

Haideţi să începem:

Înainte de toate, alegem o pensulă lată pentru a întinde mai uşor culoarea pe suprafaţa ramei. Apoi, se pictează rama în galben (cu tempera sau acrilic la alegere). Putem pune culoarea aşa cum o găsim în tub sau o putem dilua cu apă pentru a obţine culori naturale.

După aceasta, urmează etapa de decupare a modelelor de pe foaia 3D şi urmează să le lipim cu bandă dublă adezivă una peste cealaltă, de la cea mai mare la cea mai mică.

La sfârşit, lipim pe suprafaţa ramei flori uscate pentru decor.

tablou tehnica 3D

Tehnica 3D: poveşti în imagini

Realizarea unor materiale handmade cu tehnica 3D ne ajută să punem bazele unei pveşti personalizate. În funcţie de instrumentele alese, obiectul handmade relevă o poveste unică pe care noi am realizat-o pas cu pas.

Exemplu oferit de noi poate fi o sursă de inspiraţie pentru orice persoană, aşadar alegeţi-vă modelele preferate de pe foaia 3D şi începeţi să creaţi propria poveste. La final, aşezaţi-le într-o ramă foto simplă sau pe care să o decoraţi după bunul plac. Iată cum puteţi realiza un obiect de decor special, pe care cu siguranţă nimeni nu-l mai are.

Vă dorim spor la treabă, multă inspiraţie şi aşteptăm impresiile voastre despre tehnica 3D

Comentarii

comments