Cum să realizăm un obiect inedit prin tehnica servetelului pe sticla

Tehnica servetelului pe sticla reprezintă o metodă decorativă cu ajutorul căreia puteţi realiza obiecte creative şi inedite. Decoraţi-vă locuinţa cu vaze, farfurii decorative, pahare sau  decoraţiuni interioare care vor capta atenţia şi vor îmbogăţi vizual interiorul unei încăperi.

Există două modalităţi prin care puteţi realiza un obiect din sticlă folosind tehnica şerveţelului: fără păstrarea translucidităţii şi cu păstrarea translucidităţii. În articolul de azi, vom descoperi ce semnifică aceste două procedee şi cum să le folosim în crearea unui obiect impresionant.

1. Tehnica servetelului pe sticla fără păstrarea translucidităţii

Această tehnică decorativă fără păstrarea translucidităţii presupune proprietatea unor corpuri de a nu permite luminii să treacă, astfel că obiectul va fi parţial transparent. Cu ajutorul tehnicii şerveţelului pe sticlă, puteţi realiza obiecte inedite care vor înveseli orice decor.

Tehnica servetelului pe sticla poate fi utilizată de orice persoană peste vârsta de 7 ani, care prin creativitate şi doar un strop de îndemânare, doreşte să transforme un obiect simplu într-unul spectaculos.

În primul rând, alege un şerveţel cu modelul preferat de tine, apoi optează pentru un obiect cu care să înfrumuseţezi interiorul casei. Toate materialele necesare acestei tehnici le găsiţi cu uşurinţă la magazinul nostru handmade, Galeria Creativ.

Să vedem de ce avem nevoie:

pensule moi, care să nu agaţe

foarfecă subţire, care să decupeze şerveţelele

lac adeziv

– obiectul de decorat din sticlă opacă sau semiopacă (exemplu aici)

alb acrilic

Paşii pentru realizarea unui obiect folosind tehnica servetelului pe sticla:

Se decupează elemente din cadrul şerveţelului în cazul în care acesta nu se foloseşte integral. Se aplică un strat de lac adeziv pe spatele sticlei (şerveţelul se va vedea prin sticlă). Imediat se separă cele 3 straturi de şerveţel. În continuare se va utiliza doar cel de la suprafaţă.

Şerveţelul se aşează cu faţa în jos, cu multă grijă pe adeziv. Se întinde şerveţelul cu pensula din interior spre exterior, apoi se aplică încă un strat de adeziv şi se lasă la uscat. Se pictează suprafaţa cu alb acrilic ( acrilicul are aderenţă pe orice suprafaţă). Se poate aplica un alt strat de acrilic în ton cu nuanţele de pe şerveţel

Produs final:

tehnica servetelului pe sticla

2. Tehnica sevetelului pe sticla cu păstrarea translucidităţii

Tehnica şerveţelului cu păstrarea translucidităţii înseamnă că obiectul ales pentru decorare va fi parţial transparent. În acest caz, se poate utiliza o vază, care la final va avea forme interesante pe sticlă. Rezultatul obţinut va fi un obiect decorativ inedit, potrivit unui interior modern şi plin de viaţă.

Materialele necesare aplicării acestei tehnici cu păstrarea translucidităţii sunt aproximativ aceleaşi, însă paşii de realizare diferă. În continuare, o să vă explicăm cum trebuie să procedaţi.

Produse necesare:

pensule moi, care să nu agaţe

foarfecă subţire, care să decupeze şerveţelele

lac adeziv

– obiectul de decorat din sticlă transparentă sau semiopacă (de exemplu o vază)

Etape de lucru:

În primul rând, se decupează elemente din cadrul şervetelului, în cazul în care acesta nu se foloseşte integral. Se aplică un strat de lac adeziv pe spatele sticlei (şerveţelul se va vedea prin sticlă). Imediat se separă cele 3 straturi de şerveţel. În continuare se va utiliza doar cel de la suprafaţă.

Şerveţelul se aşează cu faţa în jos, cu multă grijă pe adeziv. Se întinde şerveţelul cu pensula din interior spre exterior, apoi se aplica încă un strat de adeziv şi se lasă la uscat.

NU se aplică strat de culoare acrilică pentru a-şi păstra tranluciditatea (transparenţa).

Produs final:

 vaza de sticla 2

Îndrăzniţi să fiţi creativi! Vă dorim spor la treabă!

Comentarii

comments