Tehnica servetelului pe piatra si textile

Nouă ne place să fim creativi şi căutam întotdeauna cât mai multe metode speciale de amenajare şi decorare a obiectelor din locuinţă. Tehnica servetelului este una din metodele preferate la care apelăm atunci când căutăm să aducem un plus de personalitate obiectelor sau decoraţiunilor mai vechi.

Această tehnică este uşor de pus în practică şi îţi oferă posibilitatea de a obţine rezultate frumoase şi speciale cu bani puţini, doar în câteva clipe. Articolul de mai jos explică modalitatea în care poate fi aplicată tehnica servetelului pe piatră şi pe textile. Hai să vedem împreună!

Tehnica servetelului pe piatră

În cazul în care ai în casă o colecţie de pietre decorative pe care doreşti să le înveseleşti puţin sau poate o cutie de bijuterii din piatră pe care vrei să o faci mai elegantă, noi îţi recomandăm să aplici tehnica servetelului.

Ai nevoie de:

Etape de lucru:

Aplică culoarea acrilică pe suprafaţa pe care doreşti să o decorezi şi apoi decupează decoraţiunea de pe şerveţel pe care vrei să o imprimi pe piatră. Desfă cele trei straturi ale şerveţelului şi alege doar stratul imprimat cu imaginea pe care vei dori să o foloseşti.

Aplică cu pensula adezivul pentru tehnica servetelului pe suprafaţa acoperită de şerveţel, lipeşte şerveţelul imediat peste şi aplică al doilea strat de adeziv. Se lasă la uscat, după care se aplică un lac pentru protecţie. În cazul în care aplici un lac de protecţie pentru bărci, poţi curăţa pensula cu esenţă de petrol sau cu esenţă de terebentină.

tehnica servetelului pe piatra

Tehnica servetelului pe textile

Ai găsit un model interesant pe un şerveţel şi doreşti să îl imprimi pe o textilă? Poate pe o haină, perdea, faţă de pernă sau orice alt obiect textil pe care doreşti să îl personalizezi. În acest caz poţi apela la tehnica servetelului, un proces care te ajută să transferi simplu, rapid şi eficient orice model de pe un şerveţel direct pe obiectul textil. Pentru aceasta tot ce trebuie să faci este să urmezi etapele de mai jos.

Ai nevoie de:

Etape de lucru:

După ce ai pregătit toate obiectele necesare acestei tehnici te poţi apuca de lucru. Mai întâi decupează imaginile pe care doreşti să le foloseşti de pe şerveţel şi separă cele 3 straturi de şerveţel pentru a folosi doar cel pe care este imprimată imaginea dorită.  

Aplică un strat de lac adeziv pe obiectul textil şi aşează cu mare atenţie şerveţelul peste adeziv. Întinde şerveţelul cu pensula din interior spre exterior, aplică încă un strat de adeziv şi lasă totul la uscat. Pentru a fixa complet imaginea de pe şerveţel în ţesătură, calcă materialul pe spate, însă doar după uscarea completă.

Felicitări! Ai reuşit să aplici tehnica servetelului pe doua tipuri de materiale diferite: piatră şi textile. Acum poţi să îţi personalizezi orice obiect doreşti cu această tehnică sau poţi să adaugi un plus de stil pe obiecte mai vechi.

tehnica servetelului pe textile

Spor la lucru şi să faci obiecte cât mai creative cu tehnica servetelului!

Comentarii

comments