Tehnica easy marble: cerneala pentru tehnica marmurarii

Utilizând aceastǎ cerneală în tehnica easy marble se pot obţine minuate efecte de marmurare pe diverse substraturi.

Easy Marble se poate utiliza pe: ouǎ & sfere din plastic, sticlǎ,materiale acrilice, lemn, papier mache, lumânǎri, metal, polistiren.

Cerneala este pe bazǎ de solvent organic şi se usucǎ dupǎ 15 minute.

Sfaturi pentru utilizare tehnica easy marble:

A) Tehnica Marmurǎrii – prin cufundare

Pregătirea:

Umpleţi un recipient (ex : o gǎletuşǎ sau un pahar mare de iaurt) cu apǎ rece. Asiguraţi-vǎ întotdeauna cǎ în acest recipient poate fi scufundat complet obiectul pe care doriţi sǎ îl decoraţi. Ţineţi cont de faptul cǎ dupǎ utilizare recipientul nu va mai putea fi recuperat.

Decorarea prin marmurare:

– Picuraţi cerneala direct din sticluţǎ pe suprafaţa apei. Ideal este sǎ utilizaţi 2-3 nuanţe. Cu cât se vor utiliza mai multe nuanţe, cu atât efectul de marmurare va fi mai intens.

– Utilizând un beţisor din lemn formaţi un model pe suprafaţa apei.

– Cufundaţi obiectul în apǎ şi îndepǎrtaţi-l imediat. Lǎsaţi la uscat. Gata!

Dacǎ doriţi sǎ repetaţi procedeul:

Utilizând hârtie îndepǎrtaţi resturile de cernealǎ rǎmase pe suprafaţa apei. În caz contrar acestea vor împiedica disiparea uniformǎ a cernelii pe suprafaţa apei.

B) Tehnica Marmurǎrii – utilizând pastǎ de tapet

Pregǎtirea:

Pregǎtiţi mediul din pastǎ de tapet: amestecaţi o lingurǎ de pastǎ de tapet cu 1 L de apǎ rece utilizând un tel; lǎsaţi la înmuiat peste noapte.

Decorarea prin marmurare:

– Turnaţi mediul din pastǎ de tapet pregǎtit într-un vas puţin adânc. Asiguraţi-vǎ întotdeauna cǎ nu sunt bule de aer în mediul pregǎtit deoarece acestea vor apǎrea ulterior pe obiectul ce va fi decorat.

– Picuraţi cerneala direct din sticluţǎ pe suprafaţa mediului din pastǎ de tapet. Ideal este sǎ utilizaţi 2-3 nuanţe. Cu cât se vor utiliza mai multe nuanţe, cu atât efectul de marmurare va fi mai intens.

– Utilizând un beţisor din lemn formaţi un model pe suprafaţa mediului.

– Cufundaţi uşor obiectul în mediul pregǎtit . Aşteptaţi pânǎ acesta este complet saturat.

– Îndepǎrtaţi uşor obiectul şi spǎlaţi surplusul de pastǎ de tapet cu apǎ rece. Nu îndepǎraţi nicodatǎ surplusul de pastǎ de tapet prin frecare.

Lǎsaţi la uscat și… gata!

Dacǎ doriţi sǎ repetaţi procedeul:

Utilizând hârtie îndepǎrtaţi resturile de cernealǎ rǎmase pe suprafaţa mediului din pastǎ de tapet. În caz contrar acestea vor împiedica disiparea uniformǎ a cernelii. Mediul din pastǎ de tapet trebuie schimbat dupa 7-8 utilizǎri.

Produsul este disponibil în urmǎtoarele ambalaje:

– sticluţǎ 15 ml- set creativ – ce conţine : 6 sticluţe a 15 ml fiecare + 1 pliant cu instrucţiuni pas cu pas

Comentarii

comments