Ce puteti face cu un set de farfurii lemn?

farfurii lemn creative

Un set de farfurii lemn, fie ele rotunde sau dreptunghiulare, vă oferă ocazia să daţi un aspect rustic casei sau să o reinventaţi. Cum prima şi cea mai comodă metodă este una prea des întâlnită, aveţi dreptul la alternative.  

Pentru a transforma farfuriile aveţi nevoie, în primul rând, de imaginaţie. Aveţi ocazia să le accesorizaţi ca pe nişte personaje de film sau desene animate sau puteţi apela la culturile orientale. Vă prezentăm, mai jos, câteva idei de care ştim că vă veţi folosi inclusive pentru seturi de farfurii din lemn pe care le aveţi deja.

Tablouri şi tăbliţe din farfurii lemn

Vă sună cunoscut sunetul japonez al obiectelor care se lovesc? Îl puteţi avea, alături de notele calde produse de lemn.  

farfurii lemn

Este nevoie de:

Pentru a nu găuri tăvile pentru această idee, puteţi apela la lipici. Sfoara de tip clasic va fi lipită de partea superioară şi inferioară a tăvii, pe mijlocul acestei laturi. Pentru un efect mărit, distanţa de lipire între farfurii va fi cât de mică este posibil, fără forţare.

Acestea vor fi lipite una deasupra alteia, atârnând în continuare de sfoară. Acestea se pot decora cu desene sau pot rămâne aşa şi pot fi plasate în bătaia vântului, pentru efectul echivalentului lor asiatic.

Farfurii lemn, mesaje pe frigider

Această idee are nevoie doar de un suport de magnet, lipici şi coli, pentru a se materializa. Odată ce măsuraţi centrul părţii din spate al farfuriilor, le puteţi adăuga câteva puncte de lipici pe partea interioară, care să susţină coli prinse pe sistemul de bloc-notes, adică lipire doar într-un punct. Ramele unei farfurii o vor ajuta să se menţină, iar cele din set pot fi grupate astfel încât să creeze o formă principală. De aici încolo, vă puteţi folosi doar de un marker, pix, stilou sau cariocă.

Farfurii lemn, toate zâmbitoare

Un set de farfurii din lemn rotunde înseamnă, pentru majoritatea oamenilor, scoici sau flori. Noi propunem un suport vesel de accesorii, nu neapărat bijuterii, ci pentru acele piese pe care le purtaţi zilnic şi de care aveţi nevoie mereu. Ele trebuie să se afle, în orice zi, în acelaşi loc. De aceea, vă propunem un labirint vizual zâmbitor, care vă va ţine companie în casă.

Aveţi nevoie de:

  • Lipici/şuruburi
  • Un marker
  • Farfurii lemn rotunde
  • O bucată de lemn de suport

Da, sunt necesare doar patru ingrediente, pentru că ideea este una simplă. Odată ce vă găsiţi un loc pe perete unde puteţi plasa suportul, puteţi începe montarea lemnului de suport. Aceasta poate fi făcută fie pe bază de lipici, fie cu ajutorul unor şuruburi.

Suportul de lemn va susţine o primă farfurie, cea mai mare, care este înclinată cu 45 de grade faţă de pământ. Apoi, de aceasta va fi lipită de următoarea din set, care se va afla la 90 de grade de sol. În funcţie de cât de mare vă doriţi „zâmbăreţul” (vă recomandăm mărimile mici), acesta va fi aplicat, prin lipire, astfel încât să fie perpendicular cu solul. Înainte de a fi montată, farfuria care susţine personajul va putea fi desenată conform preferinţelor.

Apoi, „zâmbăreţul” sau „zâmbăreaţa” vor accesoriza suportul de chei, cercei sau alte accesorii, pe un suport de farfurii lemn accesorizate cu imaginaţie.

sursa foto: dreamstime.com

Comentarii

comments