Realizare sticluta colorata folosind tehnica marmorarii

Picture 115

Pasionaţii de obiecte handmade adoră să îşi amenajeze locuinţa cu decoraţiuni şi accesorii făcute “în casă”, pentru că oferă întregii atmosfere o notă caldă şi personală. Când vine vorba de decoraţiuni pentru amenajări interioare, există o paletă vastă de idei pe care le poţi încerca: farfurii, vaze, figurine, etc. Una din cele mai speciale idei o reprezintă decorarea locuinţei cu o sticluta colorata, pe care o poţi realiza simplu şi rapid, prin marmorare.

Materiale utilizate pentru sticluta colorata

Pentru a realiza o sticluta colorata folosind tehnica marmorării ai nevoie de:

culori de marmorare Easy Marble Marabu, nuanţele alb şi roşu;

– vas cu apă;

– băţ de bambus;

– sticlă.

Etape de lucru sticluta colorata:

Înainte de a începe lucrul este bine să ştii câteva lucruri importante, care o să te ajute să obţii o sticluta colorata cât mai specială. Procesul de lucru trebuie să se desfăşoare cât mai rapid, deoarece vopseaua formează destul de repede o pojghiţă. Pentru a proteja suprafaţa pe care vei realiza sticluta colorata, îţi recomandăm să foloseşti ziare, dar şi mănuşi sau haine de lucru pentru că Easy Marble Marabu pătează ca o vopsea obişnuită. Se poate curăţa cu diluant de vopsea, însă tot rămân urme neplăcute.

Primul pas pentru a realiza sticluta este umplerea unui vas cu apă. Vasul trebuie să fie suficient de mare pentru ca sticluta pe care doreşti să o colorezi, să intre în totalitate în apă. Poţi folosi un vas pe care nu îl vei mai folosi ulterior, deoarece rămâne pătat după marmorare.

Scutură bine sticluţele de vopsea pentru a se amesteca cât mai uniform. Vopselele sunt formate dintr-o parte uleioasă şi culoarea propriu-zisă şi trebuie ca cele două să de amestece uniform. În vasul cu apă se adaugă câteva picături din culorile de marmorare Easy Marble Marabu, nuanţele alb şi roşu. Atenţie: suprafaţa de culoare care se va aşeza pe obiect este suprafaţa de culoare din recipientul cu apă. Dacă nu foloseşti suficientă culoare, obiectul nu se va marmora integral iar dacă adaugi prea multă culoare, vor rămâne resturi de vopsea în recipient, pe care nu le vei mai putea folosi.

Folosind un băţ de bambus, amestecă bine nuanţele pentru a obţine efectul dorit. Se ia sticla şi se scufundă în vasul cu apă şi culori. În momentul în care vei scoate sticla din vas, aceasta va avea lipită de ea culorile şi va avea un aspect uşor marmorat, transformând sticla simplă într-un obiect decorativ unic.

Se lasă sticluta colorata la uscat câteva ore, cu un ziar dedesubt, ca să nu picure şi să păteze.

Dacă doreşti să repeţi procesul, înlătură cu hârtie sau şerveţele resturile rămase în recipient şi începe din nou procesul. Resturile nu pot fi refolosite şi nu se pot amesteca cu culoare proaspătă! După ce s-a uscat, sticluta colorata se poate folosi în locuinţă, cu scop decorativ.

sticluta colorata

Sticluta colorata obtinuta folosind tehnica marmorării arata cu adevarat special şi nu necesită decât câteva minute pentru realizare. Aceasta poate fi folosită pentru a decora vitrinele şi bibliotecile din living sau ca decoraţiune pentru masă, pentru a adăuga un plus de culoare aranjamentelor florale.

Comentarii

comments