Propunere tutorial: Tablou de lavanda prin tehnica servetelului

În handmade, putem păstra frumuseţea florilor în casa noastră indiferent de anotimp prin realizarea unui tablou mai special. Astăzi vă propunem să fiţi creativi, să vă puneţi imaginaţia la contribuţie şi să realizaţi un tablou de lavanda, care să vă înmiresmeze casa şi sufletul chiar şi în sezonul rece.

Procedeu realizare tablou de lavanda

Tabloul de lavanda reprezintă o provocare pentru persoanele care iubesc arta handmade. Doar prin exerciţiu practic şi acumularea de noi informaţii ne putem îmbunătăţi tehnica şi putem realiza obiecte din ce in ce mai impresionante. Aşadar, este momentul să realizaţi un tablou de lavanda prin tehnica şerveţelului.

Dar cum putem realiza un astfel de tablou handmade? Nu trebuie să aveţi veleităţi de pictor, ci doar puţină îndemânare. Achiziţionaţi materialele necesare şi treceţi la treabă!

Materiale necesare:

Serveţel

– Placă PVC albă

– Cercuri de mucava

– Agăţătoare

– Flori uscate

– Panglică

Lac adeziv

Pensulă şi şurubelniţă

Etape de lucru:

Este necesar să aveţi la îndemână toate materialele necesare pentru a lucra în cele mai bune condiţii şi să respectaţi toţi paşii ceruţi pentru ca tabloul să fie unul reuşit.

Mai întâi, se aplică adezivul special pentru şerveţele pe placa de PVC. Apoi, se trasează pe şerveţel forma dorită pentru decuparea propriu-zisă. Se decupează şerveţelul cu grijă, urmărind forma dorită. Se dezlipesc cele 3 foiţe ale şerveţelului şi se aplică adezivul pentru şerveţel.

Se asează foiţa imprimată a şerveţeluilui peste adeziv. Apoi, se aplică stratul 2 de adeziv imediat după aşezarea şerveţelui cu ajutorul unei pensule moale. Se lasă la uscat.

După uscare, se aplică prin aceeaşi tehnică şerveţelul pe mucava, iar după uscarea completă se lipesc cercurile de mucava, panglica şi floricelele cu ajutorul lacului adeziv.

Aşadar, decorarea tabloului este simplă, fără prea multe efecte, deoarece farmecul este redat tocmai de frumuseţea florilor de lavandă. La final, se prinde agăţătoarea pentru ca tabloul să fie amenajat cu uşurinţă pe perete.

Realizarea unui tablou de lavanda implică multă răbdare şi precizie, însă la final vă veţi putea bucura la maxim de rezultat. Tabloul îl puteţi amenaja oriunde în casa voastră şi veţi oferi un plus de frumuseţe naturală în orice încăpere. De asemenea, acesta poate reprezenta şi un potenţial cadou pentru cei dragi, o alegere mai mult decât potrivită pentru orice persoană, care se va transforma într-o amintire pe viaţă.

Vă dorim spor la treabă!

tablou de lavanda

Comentarii

comments