Pasii de obtinere a unui produs imitatie de vitraliu

imitatie de vitraliu

Aşa cum v-am obişnuit, la Galeria Creativ încercăm întotdeauna să creăm obiecte şi decoraţiuni cu cele mai speciale şi mai deosebite tehnici creative. Una din acestea se referă la desenul pe imitatie de vitraliu pentru a obţine obiecte decorative cât mai speciale. În acest articol veţi învăţa alături de noi paşii de obţinere a unei vaze cu cale pe un vitraliu. Hai să ne apucăm de lucru.

Informaţii detaliate despre vitraliu


Vitraliul este o compoziţie decorativă formată din bucăţele de sticlă colorată, aşezate în mod simetric sau asimetric și legate între ele cu ajutorul unor rețele de plumb și prinse cu tije metalice de șasiul ușii sau ferestrei. Un vitraliu se poate monta cu uşurinţă şi în lemnul uşilor, fie exterioare sau interioare.

Realizarea unui vitraliu este o muncă migăloasă şi de durată, iar valoarea este dată nu numai de materialele speciale şi deosebite care se folosesc, dar şi de manoperă. Pentru obţinerea unui produs imitatie de vitraliu se pot folosi două tehnici.

Realizarea unui produs pe imitatie de vitraliu se realizează prin montarea unor bucăţi de sticlă care sunt în prealabil tăiate după anumite forme, în funcţie de ideile şi creativitatea utilizatorului, în plumb sau în cositor.

Avantajele tehnicii Tiffany

  • Este o tehnică creativă de lucru curată deoarece nu se lucrează cu plumbul, considerat a fi un material toxic atunci când se prelucrează;
  • Tăierea sticlelor pentru vitraliu nu este atât de riguroasă ca şi cea folosită la tehnica plumbului;
  • Produsul obţinut pe vitraliu nu trebuie să fie cementat;
  • Vitraliul nu are nevoie de bare de susţinere a vitraliului în ramă;
  • Este singura metodă pe care o poţi folosi la realizarea corpurilor de iluminat cunoscute sub denumirea de Lămpi Tiffany, tehnică ce le oferă o viaţă îndelungată.

Avantajele tehnicii Plumbului

Un produs imitatie de vitraliu realizat în montura de plumb are o eleganţă specială şi o distincţie unică. Deşi este mai dificil de realizat, aceasta te ajută să obţii produse speciale.

Materiale şi ustensile necesare pentru vaza pe vitraliu

Înainte de a începe lucrul la acest minunat produs imitatie de vitraliu trebuie să pregătiţi lista cu materialele şi ustensilele necesare pentru muncă. Aveţi nevoie de:

Toate produsele de mai sus se pot achiziţiona de la Galeriile Creativ pentru a vă asigura că obţineţi o vază pe imitatie de vitraliu cât mai elegantă.

Etape de lucru imitatie de vitraliu

Mai întâi începe prin a aşeza folia de plastic peste şablon şi conturează fiecare formă cu ajutorul conturului de sticlă. Umple cu ajutorul nuanţelor şi culorilor spaţiile dintre liniile de contur şi lasă totul la uscat timp de 24 de ore. Dezlipeşte cu mare atenţie desenul şi s-a lipit de vitraliu. 

Produs obţinut imitatie de vitraliu

Produsul final obţinut cu ajutorul materialelor şi tehnicilor de mai sus este această minunată vază de cale:

produs imitatie de vitraliu

Fiecare tehnică în care este realizat un produs imitatie de vitraliu prezintă atât avantaje si, dar oricare ar fi acestea, produsul final este unul de calitate, care ar trebui privit ca o investiţie, nu ca o cheltuială.

Comentarii

comments