Pasta de modelaj pentru realizarea obiectelor handmade

pasta de modelaj

Tehnica handmade este probabil una dintre cele mai frumoase activităţi realizate de oameni. Creativitatea şi imaginaţia oamenilor nu cunoaşte limite, iar datorită acestor calităţi vedem la tot pasul frumuseţea naturală regăsită în obiectele realizate handmade.

În funcţie de produsul pe care trebuie să-l realizăm, avem nevoie de diverse materiale care să ne uşureze munca şi să ne ducă mai aproape de produsul dorit. Unul dintre aceste materiale este pasta de modelaj.

Pasta de modelaj: o necesitate reală în handmade

Pasta de modelaj este un produs special pe care-l putem utiliza în realizarea unor obiecte handmade cu adevărat speciale. Acesta este un material maleabil, care poate lua forme variate în urma modelării. Cu ajutorul acestui material, putem realiza numeroase produse: bijuterii, sculpturi, obiecte de ceramică, modelaje cu forme diferite sau figurine. Toate aceste produse le putem realiza fie pentru noi, fie le putem oferi în dar celor dragi. Cu siguranţă, va fi un cadou apreciat de orice persoană. 

Cum folosim pasta de modelaj în handmade?

Pasta de modelaj cu întărire în contact cu aerul este un produs uşor de folosit. Procedeul realizării unui obiect handmade cu ajutorul acestei paste este destul de simplu. Tot ce trebuie să faceţi este să modelaţi forma dorită, la fel ca o plastelină normală şi apoi să o lăsaţi la uscat. Pasta se usucă la temperatura camerei, în maxim 24 de ore.

În timpul procesului de uscare are loc o reacţie chimică care întăreşte în mod ireversibil pasta. Astfel, pasta devine mai rezistentă decât creta. După ce s-a întărit, aceasta nu mai poate fi remodelată sau înmuiată în nici un fel. Din acest motiv trebuie să aveţi grijă ca în timpul modelării să aveţi un vas cu apă la îndemână, pentru a vă menţine mâinile uşor umede. În caz contrar, mâinile pot absorbi din umiditatea pastei, iar aceasta să înceapă procesul ireversibil de uscare – întărire, deoarece în timp ce o modelaţi pasta devine sfărâmicioasă. De asemenea, trebuie să aveţi grijă ca pasta rămasă în pachet să fie imediat închisă în mod ermetic.

Aşadar, obiectul întărit obţinut cu ajutorul pastei de modelaj poate fi colorat cu culori acrilice sau cu tempera şi poate fi lăcuit, după bunul plac.

Pasta de modelaj poate fi găsită aici, cu toate explicaţiile de rigoare. Prin urmare, vă încurajăm să folosiţi pasta de modelaj pentru a crea un produs inedit. În primul rând, gândiţi-vă ce obiect doriţi să realizaţi şi mai apoi treceţi la treabă. Daţi frâu liber imaginaţiei!

pasta de modelaj 2

Pentru orice fel de întrebări, vă aşteptăm cu drag în secţiunea de comentarii de mai jos. Vă mulţumim! 

Comentarii

comments