O idee simpla de invitatii nunta handmade

Fiecare nuntă este specială în felul ei, cu atât mai mult dacă este vorba de nunta voastră! Orice detaliu este important, la fel şi invitaţiile de nuntă care trebuie să se potrivească personalităţii voastre. Pentru a face economie dar şi pentru un plus de personalitate oferită celei mai importante zile din viaţa voastră, vă sfătuim să vă realizaţi chiar voi propriile invitatii nunta handmade.

Invitatii nunta handmade personalizate

Invitaţiile de nuntă sunt printre cele mai importante detalii ale unei nunţi, prin care oferiţi lumii cel mai frumos anunţ. De aceea, nu trebuie să neglijaţi acest detaliu. Pot fi realizate la comandă şi astfel vă puteţi alege modelul dorit. Însă o soluţie mai ieftină şi specială este să realizaţi invitatii nunta handmade într-un mod cât se poate de simplu. Cu puţină răbdare, rezultatul va fi unul deosebit!

Nu este deloc atât de greu precum pare, aşadar să trecem la treabă!

Materiale necesare invitatii nunta handmade:

hârtie de carton A2 şi A6

– hârtie cu model

foarfecă cu model

foarfecă simplă

– adeziv sau scotch dublu adeziv

perforator

– plicuri colorate

panglică din satin

Toate materialele pot fi găsite la magazinul Galeria Creativ din Braşov, sau pot fi achiziţionate cu uşurinţă online, accesând linkurile de mai sus.

Etape invitatii nunta handmade:

În primul rând, imprimaţi textul pe care vi-l doriţi pe invitaţii. Alegeţi cuvintele cele mai potrivite care să vă descrie pe amândoi cât mai perfect, în cuvinte simple. Textul va fi imprimat pe  hârtie A2, de culoare albă. Puteţi tăia hârtia de carton în modul clasic, sau să folosiţi o foarfecă cu model în relief pentru a oferi un aspect mai deosebit. Apoi, alegeţi o coală de hârtie colorată tip A4, care să se potrivească cu tema nunţii.

Din coala A4 imprimată tăiaţi pe verticală o fâşie lată cam de 4-5 cm. Aplicaţi un adeziv pe suprafaţa ei lipiţi-o pe hârtia A6 colorată astfel încât să îndoiţi capetele acesteia pe cealaltă parte. Nu vă faceţi griji că cele două capete ale fâşiei vor lăsa un spaţiu gol deoarece acesta va fi acoperit de foaia A2 cu textul propriu-zis. Aplicaţi şi în acest caz adeziv pe spatele hârtiei cu text şi suprapuneţi-o peste foaia A6 la mijloc, astfel încât să acoperiţi spaţiul rămas.

La mijlocul invitaţiei trasaţi două găuri cu ajutorul unui perforator, loc în care veţi realiza o fundiţă dintr-o panglică colorată. Cu hârtia imprimată care v-a rămas, realizaţi interiorul plicului pentru a-i oferi un aspect interesant. Peste foaia A4 imprimată aşezaţi plicul deschis şi trasaţi conturul acestuia. Decupaţi forma plicului şi puneţi adeviz în partea de sus. Băgaţi foaia în plic şi lipiţi-o pe partea de sus astfel încât să pară că este un plic căptuşit.

Pentru etapele realizate pas cu pas, urmăriţi următorul tutorial video:

Vă dorim spor la treabă!

Comentarii

comments