10 modele deosebite de origami din hartie

origami din hartie

Tehnica origami este o metodă de împăturire a hârtiei pentru a realiza diferite forme. Formele de origami din hartie variază în funcție de complexitate, de la câteva împăturiri până la modele complexe, care cer multă răbdare.

Mai jos veți regăsi adunate 10 modele deosebite de origami din hartie din care vă puteți inspira. Aceste origami din hartie nu sunt greu de realizat, însă aveți nevoie de multă creativitate și îndemânare.

10 modele de origami din hartie

Cub multicolor

Asemănător cubului Rubik, acest model de origami din hartie o să îți înveselească în mod sigur o după-amiază de weekend în care dorești să le relaxezi în casă, dar și să te „joci” puțin.

1 - cub multicolor

1 – cub multicolor

Foto sursa

Fructe origami

Dacă iubiți fructele și arta origami, sfatul nostru este să le combinați. Cum altfel decât realizând cele mai delicioase și mai colorate fructe din hârtie! Folosiți-vă imaginația și pofta de fructe și treceți la treabă.

2 - fructe origami

2 – fructe origami

Foto

Bufnițe

Bufnițele realizate din hârtie sunt foarte frumoase și pot fi folosite chiar și ca decorațiuni în casă. Imaginați-vă cum ar arăta aceste mici creaturi misterioase în biblioteca dvs. Drăguț, nu?

3 - bufnite
3 – bufnite

Foto

Tort pentru pofticioși

Pofticioșii care iubesc dulciurile își pot realiza propriul lor tort „raw” din…hârtie. Aveți nevoie doar de hârtie colorată, foarfec și lipici. Se amestecă toate aceste ingrediente și se dă la pozat pentru Galeria Creativ.

4 - tort pentru pofticiosi

4 – tort pentru pofticiosi

Foto

Origami din hartie pentru fanii Star Wars

Cine ar fi crezut vreodată că tehnica origami și Star Wars vor ajunge pe același platou de filmare împreună? Separat, sunt deosebite, însă combinate sunt de-a dreptul excepționale! Alegeți cele mai colorate modele de hârtie, gândiți-vă la personajul principal din seria Star Wars și începeți lucrul. Vă lăsăm să meditați la această idee împreună cu Yoda.

5- modele star wars

5- modele star wars

Foto

Lebede 3D

Modelul de bază origami pentru a realiza o lebădă este relativ simplu, însă aceste „specii” 3D au depășit cu mult acest stadiu. Elegante și cu o postură demnă, lebedele 3D sunt ca un puzzle complicat care atunci când îl termini dezvăluie o imagine superbă.

6 - lebede 3d

6 – lebede 3d

 

Foto

Mini-umbrele

Aceste mini-umbrele colorate realizate prin tehnica origami vă vor transpune direct în lumea lui Mary Poppins, în mijlocul aventurilor ei! Mini-umbrelele colorate pot fi folosite ca și decorațiuni pentru o petrecere sau chiar pentru o nuntă tematică.

7 - mini umbrele

7 – mini umbrele

Foto

Elefantul trist

Tehnica origami vă permite să lucrați în detalii foarte mici și să puneți în evidență anumite trăsături sau sentimente foarte fine. Deși este un material destul de rigid, hârtia poate sublinia detalii de-a dreptul spectaculoase. De exemplu, dacă vă uitați cu atenție la acest elefant, veți observa tristețea și melancolia pe care artistul care a realizat figurina a vrut să le transmită.

8- elefantul trist

8- elefantul trist

Foto

Fluturi colorați

Fluturii, ființe atât de delicate și gingașe, ne uimesc întotdeauna prin câtă energie și bună dispoziție pot transmite prin simpla lor prezență alături de noi. Acești fluturi colorați realizați din hârtie vor înveseli orice casă și vor aduce acel plus de culoare care de multe ori ne lipsește.

 

9- fluturi colorati

9- fluturi colorati

Foto

Pisică

Nu se putea să facem un clasament a celor mai frumoase 10 modele de origami din hartie fără a vă arăta acest model inedit de pisică. Iubitorii de pisici își pot realiza în miniatură propria pisică folosind tehnica origami. Sau și mai bine, pot crea un șoricel drăguț, pe care felina îl poate alerga prin casă.

10- pisica

10- pisica

Foto

Cele zece modele de origami sunt realizate cu multă muncă, creativitate și îndemânare, fiind dovada vie a faptului că din hârtie se pot crea unele din cele mai frumoase obiecte handmade.

Sperăm că modelele prezentate mai sus vă vor inspira și pe dvs!

Comentarii

comments