2 modalitati de a confectiona o brosa handmade din material textil

brosa handmade 2

Broșele sunt accesoriile perfecte pentru orice ținută, fiind la mare căutare anul acesta. Acestea pot fi găsite peste tot, adăugate pe bluze, rochii, pantofi, chiar și pe bijuterii. Mici broșe vesele te pot scoate oricând din încurcătură atunci când dorești să adaugi un aer nou unei piese vestimentare mai vechi.

O brosa handmade este cu atât mai prețioasă atunci când este realizată manual, deoarece îți oferă posibilități nenumărate de personalizare: material, culoare, formă. Broșele handmade pot fi confecționate din diverse materiale, precum: mătase, voal, catifea, satin sau bumbac. Formele pot varia de la fundițe, flori, fluturi sau orice alte idei te mai inspiră.

Hai să vedem împreună cum putem crea două broșe cu forme și culori diferite, realizate din material textil.

Brosa handmade în formă de fundiță

Materiale necesare:
foarfecă
– ac și ață
pistol de lipit cu silicon
– suport broșă
– material din bumbac
– bentiță satin

Pașii care trebuie urmați pentru realizare brosa handmade:

Taie o bucată de material de aproximativ 12-14 cm lungime și 6 cm lățime. Îndoaie materialul în două pe lungime și coase-l pe dos. După ce vei întoarce materialul pe față, vei obține o bentiță dublă.

Bentița obținută se îndoaie la un capăt până la celălalt, până când acestea se întâlnesc și se pot coase. Apoi are loc coaserea pe mijloc a materialului pentru a se obține crețurile de pe fundă. Odată gata fundița, va trebui să tai o bucată de 2-3 cm de bentiță din satin, să o îndoi pe jumătate și să o coși pe mijlocul fundiței, pentru un plus de culoare și pentru un design unic. La final, nu rămâne decât să lipești fundița obținută pe suportul pentru broșă. 

brosa handmade

sursa foto: mena.ro

Brosa handmade în formă de floricele

Materiale necesare:
foarfecă
material din voal
o lumânare
– ață
– bază broșă

Pasii care trebuie urmați:

Se taie mai multe bucăți de voal în formă de cerc, cu un diametru de 3-5 cm. Cercurile obținute se apropie de flacăra unei lumânări, astfel încât căldura să topească marginile cercurilor și să le curbeze către interior. Mai apoi, se taie cerculețele în 4 petale egale și se topesc puțin pe margini. Cele patru petale se taie în jumătate, pentru a obține 8 petale. Folosește ață groasă de culoare galbenă sau portocalie, pentru a realiza pistilele florii.

După ce ai realizat pistilele, urmează procesul de ansamblare a florii: se cos cele 8 cercuri unul peste altul, de la cel mai mare la cel mai mic, iar în centrul florii se coase pistilul. La final, se atașează o bază de broșă pe spatele florii.

brosa handmade 1

sursa foto: atelier-de-handmade.blogspot.ro

Comentarii

comments