10 materiale pictura de care nu trebuie sa te lipsesti

materiale pictura

Pictura este una dintre activităţile pe care le învăţăm încă de când suntem mici. Vă mai amintiţi orele de desen din generală? Fiecare dintre noi se ajuta de creativitate şi de mediul înconjurător pentru a reda în stil personal o pictură.

Este important să aveţi la dispoziţie materiale pictura care vă interesează pentru a reda într-un mod profesional pictura dorită. Însă dacă aţi trecut de mult de prima bază în arta picturii, atunci calitatea produselor este indiscutabilă. Galeria Creativ vă propune 10 materiale pictura de bază pentru a realiza picturile dorite la calitate superioară.

Materiale pictura de care nu trebuie să te lipsești

1. Pânza

Există două tipuri de picturi din care puteţi alege: pictura pe şasiu sau pictura caserată pe placaj. Pânza pentru pictură este un material de bază dacă vă doriţi picturi profesionale şi de calitate. Materialele sunt diverse şi pot fi regăsite prin pânza de in, bumbac sau un amestec de materiale. Dimensiunile diferă în funcţie de preferinţele utilizatorului.

2. Pensule

Unele dintre principalele materiale pictura sunt pensulele care pot fi achiziţionate de pe site-ul Galeria Creativ în diferite mărimi în funcţie de pictura dorită. De asemenea, există pensule din păr sintetic, de veveriţă, ponei, ponei sau porc. Vă place să pictaţi? Atunci asiguraţi-vă că aveţi pensulele potrivite pentru picturi bine definite.

3. Terpinol sau Firnis

Este un lichid asemănător acetonei care este utilizat în curăţarea pensulelor de vopsea, ulei etc. Poate fi găsit în magazinele specializate din domeniul creativ.

4. Placaj PFL

Un alt material pe care se poate picta în diferite moduri în funcţie de preferinţele utilizatorului. Rezultatul va fi un aspect mai lucios redat picturii faţă de pânză. Placajul PFL este ideal pentru pictura în ulei sau cea în culori pe bază de apă.

5. Sticlă

Un alt material de care vă puteţi utiliza pentru a realiza picturi deosebite. Cu ajutorul sticlei puteţi folosi tehnici diferite precum pictura în ulei şi culori pe bază de apă.

6. Blaturi pentru icoane

Sunt materiale pictura realizate din lemn de tei sau MDF. Suprafaţa de pictat este fină, realizată după metode tradiţionale din pânză, praf de cretă şi gelatină animală. Pentru a proteja gledul de umiditate se recomandă aplicarea unui strat de shellac înainte de pictură.

7. Shellac

Este un vernis utilizat la lăcuirea icoanelor pentru a-i reda un luciu natural. Aceasta formează o peliculă complet transparentă, ce izoleaza perfect icoana împotriva prafului sau a umezelii.

8. Cuţit pictură

Este un alt material ideal pentru redarea formelor pentru pictura în ulei. Baza cuţitului poate fi regăsită sub diferite forme în funcţie de pictura creată de utilizator.

9. Culori în ulei

Nu trebuie să uitaţi nici de culori, care oferă viaţă şi un plus de strălucire picturilor. Acest tip de culori sunt fabricate din ulei de in şi pigmenţi de cea mai bună calitate pentru a oferi un aspect deosebit în orice pictură. Gama de culori este bine definită şi cuprinde o paleta extrem de variată.

10. Pastel

Este un material utilizat în tehnica de pictură şi poate fi uscat sau uleios. Se deosebeşte de culorile tradiţionale prin imposibilitatea amestecării nuanţelor pe paleta de culoare. Pastelul, fie că este dur sau uleios, reprezintă un pigment pur dispersat în cretă. Un pastel uleios, de calitate, oferă echilibrul perfect între luminozitatea culorii şi textura moale care diminuează gradul de praf.

Există, de asemenea, o gamă largă de materiale pictura de care nu trebuie să te lipsești, pe care ți le recomandăm pe site-ul nostru, la secțiunea auxiliare pictura

Vă dorim spor la treabă!

Comentarii

comments