7 idei de impachetat cadouri

Cadourile reprezintă unul dintre lucrurile cele mai rapide de a face ziua mai frumoasă celor dragi. Indiferent despre ce obiect este vorba, până la urmă intenţia contează. Dar la fel şi ambalajul. Este unul dintre lucrurile simple care poate valora mult în ochii celui care primeşte cadoul.

Există numeroase metode de impachetat cadouri, în funcţie de obiectul dăruit şi mărimea sa. La ocazii speciale, împachetatul cadoului este o etapă importantă, care trebuie să implice mai multă atenţie. Noi vă oferim 7 idei care să vă servească ca sursă de inspiraţie pentru impachetat cadouri speciale.

Idei de impachetat cadouri

1. Impachetat cadouri cu ziare şi reviste

Dacă nu aveţi la îndemână o hârtie specială pentru impachetat cadouri, atunci vă recomandăm să optaţi pentru reviste sau ziare. Cadouri precum cosmetice sau accesorii pot fi puse într-o cutiuţă de carton, împachetată cu astfel de pagini. Puteţi chiar să alegeţi paginile cu mai multă grijă, în cazul în care persoanei respective îi va transmite un mesaj special.

2. Ambalaje de jocuri

Cadourile pentru bărbaţi pot avea un ambalaj neconvenţional cu ajutorul unor cutii de jocuri. Pentru mai multă rapiditate, în cazul în care nu aveţi mult timp la dispoziţie, atunci această metodă de impachetat cadouri poate fi alegerea potrivită. În plus, puteţi lipi un mesaj special care să completeze frumos cadoul.

2

3. Personalizaţi hârtia de ambalaj

O metodă interesantă de personalizare a cadoului este să apelaţi la tehnici de înfrumuseţare a hârtiei de ambalaj. Aveţi nevoie de o coală de hârtie de împachetat simplă, într-o culoare, o radieră lată din care veţi confecţiona o ştampilă în diferite forme, panglici sau alte accesorii pentru legat cadoul şi tuşieră cu tuş colorat. Iată cum veţi proceda: desenaţi pe radieră formele dorite care vin imprimate pe hârtia de împachetat. Acestea poti fi steluţe, inimioare, cerculeţe etc. Apoi, decupaţi forma dorită, o coloraţi în tus şi decoraţi hârtia de ambalat, după propria imaginaţie.

3

4. Eşarfe pentru impachetat cadouri

O altă idee inedită este împachetarea cadourilor cu ajutorul unor eşarfe sau batiste. Indiferent că sunt simple sau colorate, pot fi legate creativ pentru a-i surprinde pe cei dragi încă de la ambalaj. Este o tehnică japoneză care poate fi utilizată la orice ocazie. Cu siguranţă, va fi un cadou memorabil!

4

5. Coşuleţe pentru impachetat cadouri

Dacă oferiţi în dar sortimente diverse precum bomboane, vin sau ciocolată la un eveniment special sau poate o sărbătoare, atunci apelaţi la coşuleţe din rafie sau răchită. Acestea pot fi decorate şi cu o fundiţă mare, pentru a-i oferi un artificiu vizual suplimentar.

5

6. Ambalaj handmade deosebit

Petru bijuterii sau accesorii, vă propunem un ambalaj handmade realizat din hârtie de carton. Este necesar să desenaţi un pătrat de mărimea obiectului respectiv, iar în mijlocul acestuia desenaţi un x. Uniţi cu echerul colţurile pătratului (vezi foto) cu punctul extrem al lui x. Apoi, decupează petalele. Perforaţi petalele create, uniţi trei dintre ele, iar apoi treceşi panglica prin gaură, iar la final uniţi-o cu cea de-a patra petală făcând o fundiţă.

7. Cutii simple sau colorate

Este extrem de simplu să alegeţi cutii pentru ambalarea cadourilor. Pot fi în culori simple, sau cu imprimeuri, dar partea bună este că puteţi adăuga numeroase accesorii. Nasturi coloraţi, fundiţe, mesaje personalizate, poze lipite pe cutie etc. Idei sunt destule, iar imaginaţia este mereu la îndemână!

Spor la impachetat cadouri frumoase!

sursa imagini: ilovehandmade.ro

Comentarii

comments