2 idei creative pentru a realiza cercei handmade

cercei handmade 3

Roșii, verzi, galbeni, din lemn, cu fundițe, mărgele sau pietre semiprețioase, acești cercei handmade sunt accesoriul perfect pentru orice ținută. Dacă sunteți una din persoanele care adoră lucrurile handmade și iubește să își creeze propriile accesorii, atunci ați venit în locul potrivit! În Galeriile Creativ vă oferim multe idei și sfaturi pentru a realiza cercei handmade unici, în doar câțiva pași. Mai jos, vă oferim două idei creative pe care le puteți pune în practică simplu și rapid pentru a realiza niște accesorii speciale.

Să aveți spor la lucru! 🙂

Cercei handmade cu mărgele colorate

Materiale necesare:

 • mărgeluțe de nisip roșii, negre și verzi (se pot folosit mărgeluțe de 2 sau de 4mm);
 • fir pentru cusut (nymo de 0,15 mm grosime);
 • tortițe simple;
 • adeziv;
 • ac.

Etape de lucru:

Pe un fir de cusut înșirați 4 mărgele roșii și legați firul pentru a forma un cerc, însă lăsați câțiva centimetri de ață pentru a face câteva noduri la final. Treceți acul prin prima mărgeluță înșirată pentru a ascunde nodul. Continuați al doilea rând al cerceilor cu mărgele verzi. Cu firul ieșind din primul rând de mărgele roșii înșirați o mărgea verzi și treceți acul prin următoarea mărgea roșie. Repetați acest pas până obțineți 4 mărgele verzi. La final, treceți firul prin prima mărgea verde pe care ați adăugat-o.

Pe al treilea rând, începeți prin a înșira două mărgele de culoare neagră pe primul fir care iese din prima mărgea verde și treceți firul prin următoarea mărgea verde. Repetați pasul până aveți patru perechi de mărgele negre. Treceți apoi firul prin prima mărgea neagră. Încheiați cerceii cu un ultim rând de mărgele roșii. Cu firul ieșind din prima mărgea neagră, înșirați o mărgea roșie și treceți firul prin a doua mărgea neagră, astfel încât mărgeaua roșie să fie așezată între mărgelele din prima pereche. Înșirați apoi o mărgea roșie și treceți firul prin prima mărgea neagră din cea de-a doua pereche. Repetați toți pașii până aveți 8 mărgele roșii.

Pentru finisarea acestui model de cercei handmade va trebui să înodați bine capetele și să le adăugați o tortiță.

cercei handmade

sursa pozei: designerdebijuterii.cdbsblog.biz

Cercei handmade cu pietre semiprețioase

Materiale necesare:

 • Clește round nose
 • Clește bent nose
 • 4 pietre semiprețioase ochi de tigru (6 mm, respectiv 8 mm)
 • 4 mărgele placate cu argint
 • 2 ace placate cu argint
 • 2 tortițe de cercei

Etape de lucru

Înșirați pe acele placate cu argint mărgelele și pietrele semiprețioase după cum urmează: mărgelele placate cu argint, pietrele semipreţioase ochi de tigru de 8 mm, mărgelele placate cu argint şi pietrele semipreţioase ochi de tigru de 6 mm. Cu ajutorul cleştelui round nose prindeţi acul în partea cea  mai apropiată de mărgele şi se îndoaie acul în unghi de 90 de grade.

Restul acului se înfăşoară în jurul cleştelui până se formează o buclă rotundă. Deschideţi bucla într-o parte puțin, adăugați tortițele și închideți bucla ușor, pentru a evita orice denivelare.

Creativitate, inspirație și imaginație – tot ce aveți nevoie pentru a realiza o pereche de cercei handmade cu adevărat unici!

cercei handmade 2

sursa pozei: banadesigns.blogspot.ro

Comentarii

comments