Idee petrecere: peruci colorate

Petrecerile sunt momentele potrivite care reunesc familia şi prietenii într-un singur loc, pentru distracţie maximă. Indiferent de tema petrecerii tale, oferiţi-le copiilor ocazia perfectă de a le aduce zâmbetul pe buze atât lor, cât şi invitaţilor. Cu ajutorul unor peruci colorate, nu numai că veţi reuşi să-i învăţaţi pe copii să realizeze lucruri manuale, dar cu siguranţă vor purta cu mândrie opera lor.

Peruci colorate pentru petreceri haioase

Orice petrecere are nevoie de acea doză de creativitate pentru a-i garanta succesul general. Apelaţi la lucruri simple şi practice, care nu doar că vor fi accesibile dar vor fi apreciate mai mult de invitaţii voştri.

Tocmai de aceea, copiii vor adora ideea de a confecţiona peruci colorate cu care să se joace şi să aducă zâmbetul pe buze celor din jur. Prin această aplicaţie handmade, cu siguranţă veţi oferi un strop de distracţie şi amuzant petrecerii voastre.

Haideţi să începem!

Materiale necesare:

foi carton A4

hârtie creponată

– aracet

foarfecă

Etape:

Înainte de toate, asiguraţi-vă că aveţi toate materialele la îndemână. Lucraţi alături de copii cu multă răbdare şi explicaţi-le pas cu pas care sunt paşii pe care trebuie să-i urmeze.

Pentru început, aveţi nevoie de 5 fâşii de carton alb cu lungimea unei foi de A4 şi un cerc din fâşie pe mărimea capului.

1

 

Cele 5 fâşii se pun sub forma unei steluţe şi se capsează la mijloc. Steluţa care s-a format ulterior se capsează pe cerc dar nu înainte de a verifica în prealabil pe capul copilului pentru a vedea cât de lungi trebuie lăsate.

2

 

Apoi hârtia creponată se franjurează. Aici puteţi să alegeţi ce culori doriţi, pentru ca efectul să fie unul surprinzător. Ieşiţi puţin din zona comună şi realizaţi modele care captează atenţia!

3

În următorul pas se aplică aracet pe toate fâşiile, inclusiv pe cea rotundă. Se pune hârtia creponată franjurată de jur împrejur până sus. Apoi partea cea mai drăguţă este că voi va trebui să jucaţi rolul unui frizer, pentru a reda lungimea şi forma dorită.

4

5

 

Copiii se vor juca în mod educativ prin realizarea modelelor dorite, iar voi veţi garanta doza de distracţiei petrecerii voastre.

Vă dorim spor la tuns şi multă distracţie!

Comentarii

comments