Idee handmade: suport lumanare Ying-Yang

În zilele de weekend în care vremea de afară nu vă permite să ieşiţi din casă, puteţi căuta diverse idei handmade care să vă pună imaginaţia la contribuţie. Astfel, weekend-ul nu va trece fără să vă bucuraţi de o activitate relaxantă, de care să vă mândriţi ulterior.

Azi venim noi cu o propunere interesantă: să realizaţi un suport lumanare în formă de Ying-Yang, prin tehnica ipsos. Parcă ne-am plictisit de suporturile de lumânare din comerţ, nu-i aşa? Iată că această idee handmade este o metodă bună de a vă relaxa într-un mod plăcut în timpul liber sau în weekend.

Mod de realizare suport lumanare: Ying-Yang

Pentru a realiza un suport de lumânare precum cel din imagine, veţi avea nevoie pentru început de o matriţă. Aceasta vă va ajuta să realizaţi diferite forme cu ipsos (formă de ghips), cu care să vă decoraţi casa într-un mod deosebit sau să le oferiţi cadou. Există numeroase tipuri de figurine pe care le puteţi realiza, însă astăzi vom folosi modelul Ying-Yang.  

Haideţi să începem!

Materiale necesare:

matriţă

– apă rece

– lingură

– ipsos / praf ceramic

– vopsea acrilică

pensulă

Etape de lucru:

Pentru a obţine compoziţia de lucru se toarnă apă rece într-un vas mic, după care se adaugă ipsos treptat. Se amestecă rezultatul în permanenţă cu ajutorul unei linguriţe până se obţine un amestec omogen. Apoi, ipsosul se adaugă în matriţă fără a depăşi marginile formei.

Se lasă la uscat între 12-17 min, după care se scoate figurina (nu este uscată complet). Astfel, puteţi rectifica micile imperfecţiuni ale piesei. La final, compoziţia trebuie lăsată să se usuce în întregime. În funcţie de mărimea ei, trebuie lăsată la uscat 2 sau 3 zile, până se evaporă toată apa.

După ce s-au uscat complet, formele rezultate se pictează în două culori opuse, de exemplu galben şi mov, sau puteţi să rămâneţi la clasicul alb şi negru.

lumanare ying-yang

Tehnica ipsos este o activitate interesantă pentru adulţi şi copii, cu ajutorul căreia se pot picta diverse obiecte precum suporturi de lumânări, rame foto, decoraţiuni de iarnă, magneţi pentru frigider etc. Forma finală se poate picta după bunul plac sau decora în numeroase moduri creative. La final, aceasta poate reprezenta un cadou inedit pentru cei dragi sau o decoraţiune creativă pentru decorul interior al casei.

Sperăm să vă placă această tehnică şi aşteptăm să ne arătaţi ce modele aţi realizat voi! Mult succes!

Comentarii

comments