Hobby creativ in timpul scolii

Activităţile handmade au devenit în ultimul timp din ce în ce mai populare în rândul publicului de orice vârstă. Un hobby creativ are numeroase beneficii reale, care ajută la dezvoltarea copiilor.

Când vine vorba de dezvoltarea copiilor, activităţile handmade ar trebui să fie printre cele mai importante elemente şi nu ar trebui să lipsească din programa şcolară.

Beneficiile unui hobby creativ pentru copii

Optarea pentru un hobby creativ la o vârstă fragedă este o decizie înţeleaptă datorită beneficiilor oferite. Copiii sunt persoane creative, iar activităţile handmade îi pot ajuta să îşi dezvolte şi să îşi împărtăşească talentul cu cei de vârsta lor.

Un alt beneficiu oferit de activităţile handmade se referă la dezvoltarea îndemânării. Realizarea produselor handmade trebuie să se desfăşoare cu multă atenţie şi grijă pentru a realiza obiecte reuşite.

Indiferent de vârstă, socializarea este mereu necesară. Astfel, comunicarea este unul dintre lucrurile esenţiale în cadrul atelierelor de creaţie. Activitatea handmade este o experienţă educativă, iar copii şi adulţii vor socializa atât cu ceilalţi participanţi, cât şi cu organizatorii.

Pentru copii, activitatea handmade va fi o experienţă educativă, unde pot învăţa lucruri noi într-un mod distractiv, iar pentru adulţi o soluţie creativă pentru a realiza un obiect unic şi personalizat.

Ateliere creative pentru copii

Atelierele creative pentru copii se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 14 ani şi urmăresc dezvoltarea creativităţii şi imaginaţiei, talentului, îndemânării, simţului artistic şi a capacităţii de exprimare artistico-plastică. Acestea încurajează totodată şi spiritul muncii în echipă, a colaborării şi a sprijinului reciproc.

Creativitatea şi atelierele creative oferă copiilor aptitudinile necesare pentru a identifica soluţii în rezolvarea problemelor într-un mod cât mai eficient. Un hobby creativ manifestat printr-un atelier de creaţie pentru copii îşi propune activităţi care îl pun pe cel mic în postura de a crea lucruri noi şi de a privi lucrurile din perspective diferite.

Învăţarea mai multor tehnici creative îi ajută pe copii să se familiarizeze cu munca de creaţie şi îi ajută să deprindă numeroase abilităţi. Fiecare atelier de creaţie are un scop precis şi ajută la crearea unor obiecte speciale.

Atelierele de creaţie la care pot participa copiii sunt:

  • Atelier Fimo: constă în utilizarea unei paste pentru modelaj, numită clei polimeric. Aceasta este disponibilă în mai multe culori şi se poate modela după placul artistului. Fimo poate fi prelucrat în mai multe feluri, însă cele mai cunoscute tehnici sunt: sculptura, formarea de canale, imprimarea de texturi şi realizarea de mărgele.
  • Atelier Brăţările Prieteniei: copiii pot învăţa să creeze frumoasele brăţări ale prieteniei pentru a le dărui celor mai apropiaţi prieteni. Combinaţiile unice de culori şi nodurile speciale îi vor ajuta să îşi creeze un model unic de brăţară.
  • Atelier Scoubidous: folosind tehnici de îndemânare şi împletire, firele de scoubidous se pot transforma în obiecte creative deosebite, pe care copiii le pot dărui celor dragi.
  • Atelier Quilling: quilling este arta rulării hârtiei şi presupune folosirea unor fâşii de hârtie pentru a crea flori, frunze şi alte decoraţiuni speciale. Cu ajutorul aceastei tehnici putem realiza felicitări, tablouri, bijuterii, figurine 3 D, ornamente pentru Crăciun sau Paşti.
  • Atelier decoraţiuni: atelierul de decoraţiuni este destinat realizării unor obiecte decorative sub sfaturile şi îndrumările speciale ale instructorului Galeria creativ. Tehnicile utilizate sunt diverse şi puteţi alege tehnica şi suportul pe care să lucraţi.
  • Ateliere de pictură: prima parte presupune realizarea de lucrări în creion, iar în partea a doua se folosesc acuarele, guașe, acrilice, uleiuri.

Fiecare copil ar trebui să aibă un hobby creativ pentru a-şi dezvolta îndemânarea şi talentul creativ. Atelierele de creaţie de mai sus ajută copiii să creeze obiecte unice şi să socializeze mai eficient.

Dacă ești interesat de programul complet al atelierelor de creație desfășurate la Galeria Creativ, te invităm să îl afli de pe site-ul nostru la secțiunea Ateliere de Creatie.

Comentarii

comments