Hartie creponata: flori pom de primavara

Unul dintre cele mai versatile materiale utilizate în handmade este hartie creponata. Acesta este confecţionată dintr-un material care poate fi găsit în nenumărate culori, fiind rezistent şi durabil. Dacă la început hârtia creponată era folosită la împachetarea cadourilor, astăzi utilizarea sa a fost extinsă la flori decorative, ghirlande şi alte ornamente deosebite.

Efectul inedit al hârtiei creponate poate fi obţinut cu succes şi în arta handmade. Astfel, în tutorialul de astăzi o să vă prezentăm pas cu pas cum să realizaţi flori de primăvară prin utilizarea creativă a hârtiei creponate.

Tutorial flori pom de primavara din hartie creponata

Pentru acest tutorial, nu aveţi nevoie de multe materiale, trebuie doar să vă înarmaţi cu răbdare. Hârtia creponată este un material uşor, dar şi destul de sensibil, de aceea va fi nevoie să lucraţi fiecare pas cu multă grijă. Dacă nu vă iese din prima încercare, nu-i nimic! Perseveraţi şi veţi vedea că veţi obţine rezultate în cel mai scurt timp.

2

Aşadar, haideţi să începem!

Materiale necesare:

hârtie creponată de culoare roz sau alb pentru 5 pătrate, lungime 2,5 cm x lăţime 2,5 cm, care se decupeaza ulterior în formă de petală

hârtie creponată de culoare verde deschis pentru codiţe, lungime 20 cm x lăţime 1,5 cm

– hârtie creponată de culoare alb (verde deschis sau maro deschis dacă doriţi să faceti petalele florilor albe) pentru stamine de lungime 5 cm x lăţime 2,5 cm

sârmă subţire de aproximativ 10-12 cm pentru fiecare codiţă în parte

– aţă albă sau roz

3

Etape de realizare:

Începeţi să lucraţi mai întâi cu hârtia creponata de culoare albă. Aceasta se va folosi pentru stamine şi se taie până la jumătate în franjuri, de 2 mm lăţime franjurele. Franjurii se răsucesc fiecare separat şi apoi se răsuceşte hârtia cu totul.

În jurul hârtiei albe, a staminelor, se aranjează petalele roz care se strâng la bază.

Se pune şi sârma între petale şi se leagă strâns cu aţă totul.

4

Hârtia verde se răsuceşte în jurul sârmei strâns, iar la capete se lipeşte cu puţin aracet.

Sfat: este mai uşor şi mai rapid să se facă o dată o etapă pentru numărul de flori dorite şi nu toate etapele pentru fiecare floare în parte.

Buchetul de flori de primăvară poate fi un cadou deosebit pentru doamne şi domnişoare în luna martie, sau poate fi decorat pur şi simplu în interiorul casei. Nu numai că oferă un aspect inedit, dar florile îşi vor păstra aceeaşi frumuseţe şi nu vor avea cum să se ofiliească.

5

Vă dorim mult spor şi creativitate!

Comentarii

comments