„Eu vara creez” – Aniversarea zilei de 1 iunie la Galeria Creativ

galeria creativ

Sâmbătă, 1 iunie, Galeria Creativ a sărbătorit „Ziua Copilului” împreună cu copiii și părinții care doresc să se bucure de vară într-un mod creativ. Acest eveniment a marcat debutul unei veri minunate și a permis fiecărui tânăr și adult să-i dea voie copilului interior să fie liber și să se bucure creând cu propriile mâini.

Având motto-ul „Îmi place să creez cu mâinile mele”, evenimentul a constat în 5 ateliere de creație, pe tot parcursul zilei, cu tematici diferite:

  • Pictura decorativă;
  • Confecținarea brățărilor din noduri (brățările prieteniei) sau a brățărilor din mărgele;
  • Tehnica șervețelului și quilling;
  • Decupaje și confecții;
  • Confecționarea jocurilor și folosirea acestora în scop recreativ.

Am fost plăcut surprinși de prezența unui număr atât de mare de copii și părinți la evenimentul nostru și pe tot parcursul atelierelor. Din fericire și vremea a ținut cu noi, contribuind astfel la reușita desfășurării evenimentului în aer liber.

Reacțiile au fost foarte bune, atât din partea copiilor cât și din partea părinților, cu toții reușind să doboare barierele creativității prin confecționarea de obiecte și jocuri pe care le-au putut duce acasă după terminarea evenimentului.

Mulți părinți au fost încântați să ne cunoască, să ne vadă lucrând cu copiii lor și să-i vadă pe copii lucrând cu entuziasm; până acum ne cunoșteau doar din discuțiile de acasă, după atelierele noastre din școli.

Am împărtășit cu părinții preocuparea lor de a oferi copiilor soluții de petrecere a timpului liber: altele decât calculatorul sau televizorul și ne-au mulțumit și s-au bucurat că au găsit la noi aceeași preocupare și alternative foarte bune.

Care au fost impresiile participanților (copii și părinți)?

“Nu știam că se pot face atâtea chestii din quilling.”

„O idee excelentă, de bună calitate, bine organizat, mult mai frumos decât în centru pentru că nu am fost în văzul tuturor”.

Care au fost impresiile organizatorilor?

„Ziua de 1 iunie cred că și-a atins scopul pe care ni l-am propus, acela de a  promova conceptul „să confecționezi cu mâinile tale”, o ușă deschisă copiilor cât și adulților de a face altceva decât de a sta în fața calculatorului. De asemenea, promovarea atelierelor de vară nădăjduiesc că și-a atins scopul, urmează să vedem în perioada care urmează. Feedback-urile au fost foarte bune atât din partea copiilor cât și a părinților, mulți dintre ei au venit pentru prima oară, alții deja au fost familiarizați cu ceea ce facem noi. Prețurile au fost de asemenea lăudate, oferta generoasă care s-a făcut și gama variată pe care au avut-o de a lucra diferite tehnici. Oboseala a fost maximă, fluxul mare de copii și-a lăsat amprenta seara la terminarea programului, însă pot spune că am petrecut minunat „Ziua copilului” împreună cu părinți, copii și colegi.” Ema

„Nu m-am așteptat să fie atât de mulți copii la toate atelierele tot timpul.”

„Am înțeles că o mămică a spus că se consideră o persoană creativă, dar noi cu siguranță o depășim: a afirmat că nu i-ar fi dat prin cap să picteze pe pietre și nu și-a închipuit că se pot obține lucrări atât de frumoase.”

„Vremea excelentă: fără ploaie și cu puțin soare – O BINECUVÂNTARE – după o zi de ploaie cu bulbuci, urmată de o zi cu ploaie.”

Tombola de 1 iunie

În cadrul evenimentului „Eu vara creez” am organizat și o tombolă pentru a premia participanții la ateliere. Premiile constă în participarea gratuită la atelierele noastre de creație din următoarea perioadă, la alegere (pentru premianți) și reducere 25% la ateliere (pentru mențiuni).

Câștigătorii tombolei sunt:

  • premiul 1 – participarea gratuită la 5 ateliere de creație, la alegere – Sandu Tudor Eduard
  • premiul 2 – participarea gratuită la 4 ateliere de creație, la alegere – Pomirleanu Marta
  • premiul 3 – participarea gratuită la 3 ateliere de creație, la alegere – Gheorghiu Flavia

Tărâmul Minunilor

Cu ocazia zilei de 1 iunie am participat la activitatea „Tărâmul Minunilor” din Piața Sfatului. Am fost prezenți cu un stand la care s-au organizat ateliere de creație. Lucrările realizate au fost simple, putând fi realizate de copii în câteva minute.

Avantajul acestei activități a fost că pe tot parcursul zilei, pe la standul nostru au trecut circa 200 de copii. Aceștia au realizat lucrări mici de îndemânare precum magneți de frigidere cu tehnica șervețelului, brățările prieteniei, flori din fir plusat, etc.

Comentarii

comments