Cutii decorative: cum sa confectionam un cub

Handmade este un domeniu care nu încetează să ne surprindă de fiecare dată. Aveţi la dispoziţie numeroase tehnici cu care puteţi începe aventura în lumea handmade. Totul porneşte de la un hobby creativ, care ne poartă imaginaţia prin cele mai colorate locuri. Cu ajutorul său, înlăturăm mai uşor grijile de zi cu zi şi stresul cotidian. Veţi vedea că o dată ce aţi început, veţi dori să continuaţi!

Cutii decorative – cub decorativ

Începătorii pot păşi în lumea handmade cu ajutorul unei tehnici simple, potrivită atât pentru adulţi cât şi pentru copii: cutii decorative. Astfel, veţi învăţa cum să vă jucaţi cu foile într-un mod creativ şi cum să realizaţi un cub interesant. Aveţi nevoie doar de un singur material cu care să jonglaţi şi să obţineţi un cub deosebit. Cubul realizat poate fi utilizat pentru un decor interesant în interiorul casei, cu care să coloraţi noptiera voastră. Eventual puteţi realiza cuburi decorative de diferite dimensiuni.

Aşadar, să începem!

Materiale necesare:

– 6 foi pătrate cu model în degrade

Etape de lucru:

Întregul procedeu se va lucra cu ajutorul mâinilor. Pentru confecţionarea cubului veţi avea nevoie de 6 foi cu model în degrade, iar pentru fiecare latură veţi avea o foaie. Acest model vă va ajuta să obţineţi un efect deosebit pentru decor. Luaţi prima foaie şi o îndoiţi ca să obţineţi un triunghi, colţurile punându-se cap la cap.

2

Desfaceţi triunghiul şi îndoiţi-l pe cealaltă diagonală pentru a găsi mijlocul pătratului. Desfaceţi pătratul şi îndoiţi două din colţurile opuse, astfel încât diagonala pătratului să fie între ele. Apoi, colţurile îndoite se mai îndoaie o dată spre linia de mijloc.

3

După aceea veţi lucra cu colţurile rămase, acestea îndoindu-se pe rând spre mijloc. Veţi observa că după îndoirea unuia după colţuri veţi obţine forma unei “cravate” , iar după îndoirea celui de-al doilea colţ, forma unui “semn de carte”.

4

Dacă până în acest moment v-au ieşit aceste două forme, înseamnă că sunteţi pe drumul cel bun! În continuare, veţi îndoi colţurile opuse ale fiecărui capăt. Aceste colţuri le veţi băga apoi în “buzunare” la fel ca în figura de mai jos.

Veţi întoarce apoi paralelipipedul obţinut şi îi veţi îndoi colţurile astfel încât în mijlocul figurii să obţineţi un pătrat.5

Acest procedeu îl veţi repeta pentru fiecare dintre cele 6 foi. După ce veţi termina, veţi obţine 6 paralelipipede. Acestea se vor asambla prin băgarea în fiecare “buzunar” a fiecărui colţ. Acesta este rezultatul obţinut. Felicitări!

6

Comentarii

comments