Cutia de lemn cu bronz

Picture 110

Culoarea bronzului este foarte des folosită în amenajările interioare, datorită faptului că este caldă şi prietenoasă, fiind perfectă pentru stilurile de amenajare vintage. Cutia de lemn cu bronz poate fi folosită pentru a decora o încăpere amenajată în stil vintage şi pentru a-i oferi acesteia un aer special. Etapele de realizare a acestei cutii de lemn sunt uşor de pus în practică, iar rezultatul final este unul unic.

Materiale şi instrumente pentru cutia de lemn cu bronz

Pentru a realiza această minunata cutie de lemn cu nuanţă de bronz aveţi nevoie de:

  • Cutia de lemn
  • Acrilic bronz PENTART: culoarea acrilică se poate dilua cu apă, dar are uscare ireversibilă.  Culorile acrilice Pentart au o putere excepţională de acoperire, fiind ideale pentru decorarea oricărui suport (sticlă, lemn, plastic).  Substanţele acrilice se usucă mult mai rapid decât tempera, au o consistenţă mai păstoasă. Cu ajutorul cuţitului pentru pictură se pot scoate în evidenţă efecte deosebite.

Picture 110 Picture 106

  • Lac de crăpare monocomponent PENTART: acest lac redă aspectul vopselei crăpate a obiectelor antice. Mai întâi, suprafaţa pe care doreşti să o decorezi se vopseşte cu vopsea acrilică, iar după ce s-a uscat se adaugă un strat de lac de crăpare. După ce s-a uscat, trebuie aplicată o vopsea cu o nuanţă diferită de cea a primului strat de vopsea. Al doilea strat va crăpa în timpul uscarii şi v-a scoate în evidenţă culoarea primului strat de vopsea. Modelul crăpăturilor obţinute după uscare diferă în funcţie de grosimea straturilor de aplicare, dar şi de modalitatea de aplicare a acestora.
  • Lac pe baza de apa lucios PENTART: acesta este un lipici pe bază de apă, recomandat pentru utilizarea pe hârtie decoupage, şerveţele şi hârtie de orez. Oferă o uşoară tentă de strălucire atunci când este aplicat.
  • Pensula

Tehnici utilizate şi etape de lucru

Tehnicile utilizate pentru cutia de lemn cu bronz sunt tehnica de antichizare prin crăpare şi pictura. Colorează cu acrilic alb cutia de lemn, după care aplică adezivul pentru şerveţele. Cu ajutorul unui creion, trasează pe suprafaţa şerveţelului forma dorită pentru decupare. Decupează cu atenţie şerveţelul şi dezlipeşte cele 3 foi ale acestuia.

Aplică cu atenţie adezivul pentru şerveţel şi apoi aşează foiţa imprimată a şerveţelului peste adeziv. Imediat ce ai aşezat şerveţelul, aplică stratul 2 de adeziv, cu ajutorul unei pensule moale. Lasă totul la uscat câteva ore şi apoi aplică acrilicul vişiniu pe celelalte părţi ale cutiei. Aplică adezivul pentru şerveţel şi aşează cu atenţie panglica. După uscarea completă se aplică lacul pe bază de apă.

Felicitări! Ai reuşit să creezi simplu şi rapid un accesoriu unic pentru locuinţa ta. Cutia de lemn cu bronz o poţi folosi pentru a oferi un aer vintage dormitorului sau livingului. Găseşte cele mai bune idei şi combinaţii şi creează un spaţiu special!

cutia de lemn bronz

Comentarii

comments