Cum transformi cutii de lemn in accesorii pentru casa

cutii de lemn

Ştim că o cutie de lemn este un accesoriu estetic, fără să sufere niciun fel de modificare. Fie că este dreptunghiulară, pătrată sau chiar în formă de manuscris egiptean, cutia vă va ajuta să păstraţi bijuteriile sau alte accesorii, într-un mod spectaculos. Puteţi să le oferiţi cadou şi veţi avea siguranţa că vor fi bine primite şi folosite sau, măcar, expuse la loc de cinste.

Însă, v-aţi gândit vreodată că o cutie de lemn poate accesoriza florile, pereţii sau chiar întreaga cameră? Mai jos, vă oferim câteva posibilităţi prin care vă puteţi decora casa cu ajutorul acestor cutii. Pentru început, aveţi nevoie de:

Sertare din cutii de lemn

Dacă lucraţi de acasă sau aveţi un birou în locuinţă, vă puteţi păstra agrafele, rezervele de pixuri sau stilouri şi alte instrumente într-un singur loc, ce va arăta demn de a fi lăudat. Prima propunere a noastră şi cea mai simplă de construit este piramida de lemn. Aveţi nevoie de 6, 10 cutii din lemn sau suficient de multe cât să poată construi o piramidă echilibrată. Cutiile trebuie să aibă o deschidere prin faţă, de tip sertar.

Alegeţi-vă ordinea în care doriţi să fie privite cutiile, apoi puteţi începe decorarea lor. Recomandăm ca fiecare dintre ele să aibă, la final, un element distinctiv, pentru a vă micşora timpul de căutare. Folosiţi-vă de scoici, mărgele şi creioane colorate, pentru a crea fluturaşi, valuri ale mării, frunze sau orice vă încântă privirea. Apoi, lipiţi cutiile una peste cealaltă. Pentru a evita eventuale accidente, le puteţi lipi şi de birou sau peretele din faţa acestuia.

Pereţi decoraţi cu lemn

Pentru cutiile cu deschidere în sus, puteţi folosi pereţii. Ca să nu afectaţi procesul de deschidere, vă recomandăm să nu le lipiţi direct de perete, ci să folosiţi materiale care să facă intermediere între cutii şi perete. Puteţi alege astfel de materiale în ton cu povestea pe care vă doriţi să o transmită cutia. Cele curajoase dintre voi pot încerca pânza de sac. Vă puteţi achiziţiona 9 cutii de lemn care să arate ca un drum printre două dealuri sau puteţi alege orice fel de formă doriţi, pe lung. Pentru acest tip de aspect, trebuie să lipiţi trei cutii în linie, o alta în colţul de jos al celor trei, apoi încă una tot în colţul de jos, pentru ca, apoi, să reveniţi la linia dată de cea de-a doua cutie şi să sfârşiţi cu ultima.

Decorarea lor urmează aceiaşi paşi recomandaţi pentru sertarele din lemn, iar viitorul lor aspect depinde doar de voi. Odată ce lucrarea este gata, puteţi păstra orice în acele cutii. Ba chiar, le puteţi folosi pe post de ghivece, suporturi pentru castane sau alte elemente decorative şi vă asiguraţi că vor rămâne mereu deschise lipind partea lor superioară de perete.

Ghiveciul tău din cutii de lemn

O cutie din lemn cu deschidere prin partea superioară poate avea mai multe utilizări decât credeţi. Însă, cinci cutii de lemn se pot transforma într-un ghiveci estetic şi accesorizat. Aveţi nevoie să gândeşti ghiveciul cu o cutie mai mare din lemn în centru, iar de colţurile sale veţi lipi cele patru cutii mai mici, cu capacul orientat înspre exterior. Cutiile mici pot fi păstrate închise sau mereu deschise şi pot fi umplute cu nisip, castane, conuri de brad, tărtăcuţe sau orice alt obiect de dimensiuni mici vă încântă privirea.

Vă recomandăm ca ghiveciul ce va găzdui floarea să fie adaptat cu încă unul interior, pentru protecţia lemnului şi găurit, astfel încât să transporte apa. O plantă sau floare spectaculoasă, care nu se dezvoltă în exces, poate fi vedeta ansamblului de cutii.

Mult succes!

Comentarii

comments