Cum sa folosim tehnica mozaic in handmade

tehnica mozaic

Mozaicul este o tehnică veche şi mereu spectaculoasă, cu ajutorul căreia obţinem o imagine completă prin asamblarea unor piese de mici dimensiuni. Materialele care se pot utiliza pentru crearea mozaicului sunt numeroase, de exemplu sticla colorată, marmură, piatră, gresie, etc. Această artă decorativă este folosită cu precădere în mediul cultural şi spiritual, în design interior şi chiar în handmade.

Astăzi, vă invităm să învăţaţi cum să folosiţi tehnica mozaic în handmade, pentru a reda obiecte interesante şi speciale pentru interioare moderne, sau pentru a le oferi cadou celor dragi.

Tehnica mozaic: arta răbdării în handmade

Cu toate că tehnica mozaic necesită o doză generoasă de răbdare din partea voastră, rezultatul este unul spectaculos. Este o modalitate bună de a vă distra în mod util în timpul liber! Mozaicul poate fi utilizat cu succes atât în interioare, cât şi în spaţiile exterioare pentru un look deosebit. Poate fi aplicat pe trotuare, fântâni arteziene, pietre etc. În casă, mozaicul se împrieteneşte cu orice tip de suprafeţe. Astfel, poate fi utilizat pe pereţi, podea, gresie, vaze, fructiere sau casete de bijuterii, care vor înveseli instant orice interior.

Pentru această tehnică, alegeţi mai întâi obiectul dorit pentru transformare. În acest articol vă propunem o ramă foto deoarece este un obiect versatil, care poate fi integrat cu uşurinţă în orice încăpere din casă sau poate fi un cadou special pentru o persoană apropiată.

Haideţi să începem!

Aveţi nevoie de:

Ramă

Pensulă

Acrilic (tempera)

– Mozaic

– Bison (lac adeziv)

Etape de lucru:

Mai întâi, alegeţi o pensulă lată pentru a întinde cu uşurinţă culoarea pe suprafaţa ramei. Apoi, se pictează rama în maro (puteţi alege între tempera sau acrilic). Puteţi pune culoarea exact aşa cum o găsiţi în tub pentru un efect puternic sau o puteţi dilua cu apă. Aşezaţi bucăţile de mozaic pe ramă, de preferabil cu o pensetă pentru a vă fi mai uşor şi alegeţi modelul pe care doriţi să-l realizaţi. După stabilirea modelului, luaţi fiecare bucată de mozaic, o lipiţi cu bison sau lac adeziv şi o lăsaţi să se usuce.

tehnica mozaic 2

Decoraţi această ramă în interiorul casei şi cu siguranţă nu va trece neobservată de musafiri. De asemenea, poate fi un cadou drăguţ pentru orice persoană indiferent de vârstă. Suntem siguri că va fi apreciat şi vi se face cere să dezvăluiţi secretul.

Vă urăm distracţie plăcută şi spor la creativitate!

tehnica mozaic 3

Comentarii

comments