Cum sa faci un cadou creativ

cadou creativ

Te-ai gândit vreodată la momentul acela în care ai de înmânat un cadou către o persoană dragă, de a cărei părere ţii cont? Sunt acele câteva secunde în care i-ai dat produsul şi aştepţi o reacţie. Acela este momentul în care trebuie să fii creativ, însă trebuie ca totul să fie spontan. Pentru astfel de situaţii, venim cu o soluţie.

Există o lege nescrisă care spune că o jumătate din efectul unui cadou este surpriza. Aceasta se împarte în două categorii esenţiale: ambalajul şi momentul livrării. Ambele vor fi detaliate mai jos.

Cea dintâi etapă a unui cadou creativ

Un cadou creativ înseamnă să surprinzi un zâmbet pe faţa celui care îl primeşte. De aceea, prima lecţie în acest sens se referă la ambalaj. Orice fel de cadou poate fi ambalat într-un mod care să nu exprime ce este în interiorul său. Însă, aici există excepţii: tehnica veche de cutii de la mari la mici, care deja nu mai dă roade şi cea în care ambalajul sugerează un cadou foarte scump, atunci când intenţia ta poate fi de a oferi unul  simbolic, dar important pentru relaţia voastră socială.

Un exemplu adaptat anotimpului de acum este hârtia creponată galben cu verde care, ajutată de câteva intervenţii, poate să ascundă caracteristicile cadoului din interior. Poţi opta pentru varianta în care o laşi simplă, o decorezi cu un mesaj exterior sau alegi mai multe straturi de hârtie, ce pot fi personalizate cu mesaje pe fiecare strat.

Dacă ai de oferit un cadou plat, cum ar fi un CD sau DVD, îţi recomandăm un bloc de desen de 16 file. Acolo poţi ascunde cu uşurinţă un cadou precum cel menţionate mai sus sau chiar un inel. Ai nevoie de lipici pentru colţurile şi marginile foilor, ca să te asiguri că obiectul din interior va fi protejat.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-vintage-gift-card-ribbon-paper-wrap-image28672646

Un astfel de cadou poate fi ornat cu nasturi sau mărgele. Totul depinde de persoana care le primeşte şi gusturile acesteia sau acestuia. Atâta timp cât ambalajul nu se regăseşte în cadoul din interiorul său, efectul vizual va putea fi monitorizat de către tine, fix în momentul în care îl oferi.

Dacă mai ai nevoie de idei de ambalaje surprinzătoare, îţi recomandăm spatele unei rame foto 18x24cm, în care poţi ascunde scrisori, poveşti, poezii, creaţii. Atâta timp cât oferi un indiciu despre cum va fi acesta descoperit, poţi apela la un astfel de truc.

Cum oferi un cadou creativ

Un cadou creativ nu poate fi oferit din mână, în aşteptarea unei reacţii. Ai nevoie de circumstanţe, informaţii şi orice te-ar putea ajuta în definitivarea surprizei. Dacă persoana respectivă cumpără un anumit suc dimineaţa de la un chioşc cu o vânzătoare cunoscută ei sau lui, acela este momentul oportun de a înmâna cadoul. Poţi să îl ascunzi printre farfuriile gazdei unei petreceri pentru ca, mai apoi, să ceri un tacâm ce poate fi găsit doar acolo. Acest cadou creativ trebuie să fie oferit în felul oportun, în momentul potrivit.

Astfel de cadouri vor fi întotdeauna bine primite, memorabile şi te vor scuti de emoţiile înmânării lor. În plus, un cadou creativ înseamnă o provocare pentru imaginaţia ta, dar şi pentru cunoştinţele despre persoana care le primeşte. Însă, efortul este, uneori, direct proporţional cu succesul unei iniţiative.

sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

comments