Cum sa faci o bufnita de plus?

bufnita de plus 2

Jucăriile din pluș sunt preferatele copiilor de toate vârstele pentru că sunt colorate și amuzante. Animalele din pluș sunt foarte ușor de confecționat, iar realizarea lor poate fi o activitate de weekend perfectă pentru familii. Bufnita de plus este una din cele mai adorate jucării pe care le puteți realiza pentru cei mici sau chiar împreună cu ei.

Tutorialul de mai jos vă ajută să confecționați o bufnita de plus rapid și simplu, în doar câțiva pași!

Materiale necesare bufnita de plus

Pentru a realiza o bufnita de plus aveți nevoie de următoarele materiale:

Etape realizare bufnita de plus

Începeți prin a decupa din materialul textil formele bufniței. Pentru a realiza bufnita aveți nevoie de 3 bucăți: corpul (de dimensiune 11 cm, sub forma de triunghi cu laturile mai rotunjite, nu drepte), abdomenul (de aceeași formă triunghiulară-rotunjită, cu o dimensiune de 3-4 cm) și suportul (un cerc de 3-4 cm). După ce decupați cele 3 părți pentru bufniță, aveți grijă ca acestea să aibă marginile cusute.

Cu firul plușat se coase apoi abdomenul de corpul bufniței, și pe o parte,  și pe alta. Se coase corpul bufniței pe toate părțile, astfel încât forma finală să fie închisă, ca un buzunar. După ce ați cusut corpul bufniței pe toate părțile, se întoarce pe dos forma obținută.

Se adaugă pompoanele în „buzunarul” de mai sus până ce acesta se umple și începe să capete forma unei bufnițe. Atunci când adăugați plușul în interiorul materialului, puneți pe rând câte o bucățică mică, pentru ca bufnița să aibă o formă cât mai naturală.

După ce ați umplut corpul bufniței cu pluș, coaseți-l înapoi cu fir plușat, astfel încât marginile să fie băgate în interiorul corpului. Următorul pas pe care trebuie să îl faceți se referă la realizarea suportului pentru bufniță. Decupați un cerc de 3-4 cm dintr-un carton și îmbrăcați-l în materialul textil decupat la început. Adăugați lipici pe o parte și lipiți materialul de carton, după care întoarceți suportul pe cealaltă parte și procedați la fel.

bufnita de plus

La final, coaseți ochișorii bufniței în zona capului, având grijă ca aceștia să fie centrați.

Felicitări, ați reușit să realizați o bufnita de plus colorată și veselă!

sursa foto: nasturelul-fermecat.blogspot.co.uk

Comentarii

comments