Cum sa facem flori din hartie creponata

flori din hartie creponata

Florile ar trebui să ocupe un loc important în viaţa fiecărei persoane, deoarece sunt pline de viaţă şi de culoare. Fie că le primim în dar sau le oferim, putem citi cu uşurinţă bucuria pe chipul persoanei respective.

Aşadar, nu voiam să treacă vara fără să vă prezentăm un tutorial handmade despre flori. De data aceasta, vă vom prezenta modul de realizare al unei flori din hartie creponata. Este o modalitate creativă şi interesantă de a oferi viaţă unei hârtii. Noi vă oferim un exemplu şi apoi veţi hotărî singuri cum doriţi să le realizaţi, după bunul plac. Haideţi să vedem cum. 

Flori din hartie creponata: paşii de realizare

Aveţi nevoie de:

hârtie creponată de diferite culori

– sârmă subţire de 0.8 mm (verde)

sârmă pluşată verde

foarfecă

riglă

Alegeţi 6 pătrate care să aibă latura de 23 cm de hârtie creponată violet deschis şi 2 pătrate de culoare galbenă. Dimensiunea poate fi modificată în funcţie de mărimea florii dorite.

Hârtiile creponate se pun una peste cealaltă, astfel încât cea galbenă să fie deasupra, deoarece va reprezenta centrul florii.

Apoi, începeţi să îndoiţi hârtiile creponate din 4 în 4 cm sub formă de evantai, în aşa fel încât partea galbenă să rămână în interior.

Prindeţi-o la mijloc cu sârmă subţire şi apoi acoperiţi-o cu sârmă pluşată şi o legaţi în jurul celei subţiri, pentru a o întări.

Daţi formă petalelor de flori cu foarfeca şi tăiaţi colţurile de hârtie în vârf ascuţit sau rotund, după cum doriţi.

După aceea, începeţi să formaţi floarea, ridicând fiecare strat pe rând. Începeţi cu primul strat de hârtie galbenă.

Lucraţi cu grijă, deoarece s-ar putea ca hârtia să se rupă. Trageţi uşor de hârtie spre centru şi aranjaţi-o, astfel încât să pară naturală. Ridicaţi şi înfoiaţi fiecare strat de hârtie rând pe rând.

La ce putem folosi flori din hartie creponata

Iniţial, hârtia creponată a fost utilizată doar la împachetat, însă iată că acum a ajuns un material ideal pentru confecţionarea florilor.

Florile din hârtie creponată oferă un aspect inedit şi colorat, de aceea le puteţi realiza ca şi obiect de decor pentru petreceriile copiilor, o nuntă sau pur şi simplu pentru înfrumuseţarea unei camere. Le puteţi decora fie pe perete, agăţa de scaune, fie le puteţi aşeza pe mese ca şi aranjamente florale. Este un mod creativ de a înveseli decorul şi de a oferi o atmosferă colorată. O altă idee inedită este să folosiţi flori din hârtie creponată pentru aranjarea buchetului de mireasă.

flori din hartie creponata 1

Fiţi creativi şi jucaţi-vă cu culorile, pentru a crea orice tip de floare dorită. Pentru a descoperi mai multe modele şi paşi de realizare, pe site-ul nostru găsiţi o carte care să vă ajute în realizarea florilor din hârtie creponată. Mult succes!

Comentarii

comments