Cum realizezi o sticluta antichizata

Obiectele decorative handmade sunt printre cele iubite accesorii pentru locuinţă. Acestea se realizează simplu, rapid şi cu un buget redus. Sticluta antichizata este un obiect decorativ special, şi poate fi folosită pentru decorarea pieselor de mobilier din dormitor sau living.

Etapele de realizare pentru sticluta antichizata sunt uşor de urmărit şi de pus în practică, rezultatul final fiind unul cu adevărat special.

Materiale necesare pentru sticluta antichizata

Pentru a realiza aceasta sticluţă ai nevoie de câteva materiale:

Etape de lucru

Tehnicile utilizate pentru a realiza această sticluţă sunt antichizarea prin crăpare şi pictura. Cu ajutorul pensulei colorează sticla, aplicând pe întreaga suprafaţă nuanţele alb şi lila de vopsea. Se aplică apoi lacul de crăpare în două faze. Acest lac are două componente, pe bază de apă, folosit pentru crearea de crăpături.

Pe suprafaţa decorată cu alb şi lila se întinde un strat uniform de lac (1 /2), considerat a fi baza (grundul) pastei de crăpare. Timpul recomandat de uscare este între 1 şi 3 ore. Cu cât timpul este mai scurt, cu atât mai mari vor fi crăpăturile. Pentru a obţine o sticluta antichizata cu un aspect cat mai special, vă recomandăm un timp minim de uscare de 1 ora.

După ce s-a uscat primul strat de lac se întinde şi a doua fază (2/2), care în timpul uscării va crăpa. Crăpăturile pot fi scoase în evidenţă prin frecarea pe suprafaţă a produselor de colorat. Acestea diferă în funcţie de direcţia de aplicare a celor două straturi a lacului de crăpare, dar şi de grosimea acestora.

După ce s-au uscat cele două straturi de lac de crăpare, urmează etapa de antichizare a sticluţei. Aplică pasta de antichizare cu ajutorul unui burete sau a unui material textil moale. Mişcările de aplicare a pastei de antichizare trebuie să fie circulare, până când patina intră în crăpături, iar surplusul rămas se şterge cu o cârpă uscată sau îmbibată puţin în terebentină.

Pasta de antichizare oferă un efect de aspect învechit, antic, fiind important pentru a scoate în evidenţă crăpăturile de la vernisurile de crăpare.

Sticluta antichizata este perfectă pentru a decora încăperile în stil vintage sau clasic. Elegantă şi plină de stil, aceasta se realizează rapid şi simplu. Utilizează nuanţele pe care le doreşti şi decorează-ţi piesele de mobilier în cele mai speciale moduri!

Sticluta antichizata

Comentarii

comments