Cum realizezi o geanta personalizata: Gentuta Bufnita

Fiecare dintre noi are o personalitate unică, care se reflectă în activitățile și comportamentul nostru. Lucrurile handmade ne pun în evidență într-un mod special personalitatea și stilul, fiind astfel de neprețuit. Astăzi te ajutăm să își construiești un stil propriu deosebit și te învățăm cum să realizezi o geanta personalizata elegantă, cu model de bufniță.

Materiale necesare pentru geanta personalizata

Pentru a realiza geanta personalizata cu bufniță ai nevoie de următoarele materiale:

  • Stofă neagră: o bucată de 42 cm lăţime şi 32 cm lungime pentru geantă; 53 cm lungime și 12 cm lățime la bază, în partea de sus, pentru bretea.
  • Bumbac imprimat pentru căptuşeală;
  • Vopsea cu efect de relief (sau orice vopsea pentru textile) şi pensulă;
  • Aţă neagră sau albastru închis;
  • Pandantiv metalic cu bufniță.

Etape de lucru pentru geanta personalizata

Decupează materialul după tiparul dorit, în funcție de tipul de geantă pe care dorești să îl obții. Înainte de a te apuca de lucru îți poți crea șablonul pentru gentuță pe un carton pe care să îl decupezi și căruia să îi numerotezi dimensiunile laturilor pentru o mai bună acuratețe.

După ce ai utilizat șablonul de carton pentru a decupa geanta, folosește bolduri sau ace de croitorie pentru a prinde gentuța în cele mai importante locuri, după care va trebui să te ghidezi la cusut. Coase cu atenție fiecare latură a genții, având grijă să o întorci pe dos pentru a coase cealaltă latură a genții. La fel trebuie să procedezi și cu căptușeala, însă fără a-i coase și baza.

Pentru a obține o geantă practică poți face un compartiment cu două buzunare: decupezi o bucată de material cu o lățime de 42 cm și o lungime de 23 cm și îi coaseți un tiv. Îndoaie căptușeala pentru a obține cusătura pe mijloc, după care taie căptușeala lateral până la bretea și pune buzunarul între pereții căptușelii. La mașina de cusut va trebui să coși geanta cu tot cu buzunar, după care la final va trebui să întorci pe față și să coși pe mijlocul buzunarului (unde a fost prins cu bolduri).

Coase şi latura lungă a căptuşelii, dar fără a tivi încă laturile de sus şi introdu apoi căptuşeala în interiorul genții, aşezând-o astfel încât să nu existe cute. Părţile de sus se îndoaie de două ori şi se prind cu ace pentru a evita apariţia cutelor, după care se trag marginile la maşină.

Ultima etapă de realizare a genții personalizate se referă la pregătirea bretelelor. Acestea trebuie așezate dublu și trase la mașină. Fixează-le pe geantă cu atenție pentru ca acestea să fie egale și trage-le la mașină pentru o rezistență mai bună.

Și acum urmează partea de creativitate! Decorează-ți geanta în cele mai creative moduri, cu o pictură specială: o bufniță într-o noapte senină de toamnă. Pentru a picta acest peisaj special ai nevoie de culori speciale pentru materialele textile, din gama Marabu la 15 ml.

Pictează mai întâi cerul și luna, apoi copacul, iar la final bufnița veselă. Lasă-ți imaginația liberă și poți realiza un peisaj cu adevărat emoționant, o captură unică din natură! La final chiar poți adăuga un pandantiv metalic cu bufniță, pentru un geantă mai elegantă, perfectă pentru vestimentația casual.

Felicitări pentru acest minunat proiect fashion, pentru o geantă personalizată unică! Cu imaginație și îndemânare ai reușit să transformi o bucată de stofă neagră simplă într-un minunat accesoriu complex, perfect atât pentru ținutele mai sport, cât și pentru cele elegante.

Spor în toate!

Comentarii

comments