Cum realizati un tablou decorativ prin tehnica pictura cu sablon

pictura cu sablon 1

În amenajări interioare, este indicat să apelăm la diferite decoraţiuni interioare pentru a ne personaliza casa. Astfel, putem apela la un tablou decorativ care să înveseleacă pereţii, dar să ofere şi un plus de eleganţă încăperii respective.

Haideţi să vedem cum ne putem îmbogăţi interiorul cu ajutorul unui tablou decorativ, realizat prin tehnica pictura cu sablon.

Tablou decorativ în culorile alb, roşu şi negru

Pentru astăzi, dorim să vă propunem un tutorial de realizare a unui tablou decorativ. Pentru această etapă, veţi avea nevoie de culori precum alb, roşu şi negru care să confere o notă de eleganţă elementului final.

Tabloul va include elemente decorative şi numeroase forme pe care le puteţi realiza chiar dumneavoastră, cu multă grijă şi îndemânare. Achiziţionaţi o matriţă cu diverse simboluri, care să vă ajute să obţineţi efectul dorit. Prin tehnica pictură cu şablon, veţi putea lucra mult mai uşor, deoarece aveşi deja un punct de reper în realizarea unui tablou special.

Haideţi să începem să pictăm!

Materiale necesare pictura cu sablon:

Pânză pe şasiu

Culori acrilice Pentart

Matriţă

– Pastă acrilică

– Lac acrilic lucios

– Pensulă

Înainte de toate, vă recomandăm să achiziţionaţi cel puţin două pânze din aceeaşi dimensiune, pentru ca acestea să fie ambalate faţă în faţă, în scopul de a le proteja. Pânza poate fi regăsită în numeroase dimensiuni, în funcţie de preferinţele voastre.

Toate materialele le găsiţi disponibile atât în magazinul nostru online, cât şi în magazinele noastre din Braşov.

Etape de lucru pictura cu sablon:

Începeţi decorul prin a colora pânza cu ajutorul unei pensule mai groase. Apoi, se aşează matriţa şi se aplică pasta acrilică dorită în roşu, alb şi negru pentru a crea un tot unitar frumos. Lucraţi cu multă atenţie pentru a nu depăşi conturul formelor.

În următoarea etapă, se îndepărtează matriţa. După uscare, lucrarea se protejeaăa cu lac acrilic.

tablou decorativ pictura cu sablon

Acest tablou decorativ poate fi folosit cu succes în decoraţiuni interioare, dar poate fi şi o soluţie inspirată de cadou pentru cei dragi. Cu siguranţă un tablou decorativ handmade va fi o surpriză de neuitat pentru orice persoană, indiferent de vârstă. Cu resurse şi materiale puţine, veţi putea realiza un element de decor inedit, care să accentueze orice încăpere.

Tabloul poate fi personalizat în funcţie de preferinţele cromatice ale fiecăruia, iar formele pot fi schimbate după bunul plac. Imaginaţie nu cunoaşte limite, aşadar găsiţi-vă inspiraţia şi creaţi-vă tabloul decorativ dorit. Mult succes!

Comentarii

comments