Cum realizati o bratara de toamna prin tehnica servetelului pe lemn

Picture 030

Frunzele au început să cadă, culorile par picturi dintr-un tablou, iar soarele se desparte cam greu de noi. Aşa ne-a întâmpinat toamna în ultimele săptămâni. Cred că ne convine tuturor să mai primim soarele în casele noastre, mai ales că ne oferă inspiraţie în fiecare zi. De la articole vestimentare şi până la accesorii, culorile toamnei sunt bogate: maro, bej, roşu, cărămiziu, galben etc.

Astfel, toamna reprezintă o sursă de inspiraţie pentru handmade, în care putem realiza obiecte deosebite în culorile şi simbolurile acestui anotimp. Aşadar, astăzi vă propunem un tutorial de realizare pentru o bratara de toamna handmade, cu care să întâmpinaţi acest sezon cum se cuvine. Alegeţi-vă culoarea preferată şi haideţi să parcurgem toţi paşii împreună!

Tehnica servetelului pe lemn: bratara de toamna

Cea mai interesantă metodă de realizare a unei brăţări de lemn este prin tehnica şerveţelului pe lemn. Cu ajutorul unei pensule şi a unor materiale specifice, putem contura cu exactitate culorile şi formele prezente pe şerveţel. Este un mod accesibil de a realiza orice obiect din lemn, pe care îl putem achiziţiona cu uşurinţă din comerţ.

Pentru a realiza acest accesoriu, avem nevoie de câteva materiale importante şi puţină îndemânare pentru ca rezultatul să fie unul spectaculos. Haideţi să începem!

Aveţi nevoie de următoarele materiale:

Brăţară de lemn

Acrilic bronz metalic, alb Polycolor

Adeziv pentru şerveţele PENTART

Şerveţel

Pensulă

Lac pe bază de apă lucios PENTART

Etape de lucru:

Se colorează brăţara de lemn cu acrilic alb, pentru a pregăti suprafaţa de lucru. Apoi, se aplică adezivul pentru şerveţel. În următorul pas, se trasează pe şerveţel forma dorită pentru decupare.

Se decupează şerveţelul şi se dezlipesc cele 3 foiţe ale şerveţelului.

În următoarea etapă se aplică adezivul pentru şerveţel. Se aşează cu grijă foiţa imprimată a şerveţelului peste adeziv. Se aplică stratul 2 de adeziv imediat după aşezarea şerveţelui cu ajutorul unei pensule moale. Se lasă la uscat.

După procesul de uscare, se tamponează cu pensula bronzul şi se lasă la uscat. După uscarea completă, se aplică lacul pe bază de apă.

Acum aveţi la dispoziţie un accesoriu handmade original, cu care să vă înveseliţi ţinuta în fiecare zi. Purtaţi-l cu stil pentru zile de toamnă cât mai însorite!

bratara de toamna

În plus, această bratara de toamna poate fi cadoul ideal pentru orice femeie care iubeşte inevitabil accesoriile şi caută în permanenţă metode de a se reinventa.

Comentarii

comments