Cum confectionez o papusa handmade?

papusa handmade

Jucăriile pentru copii sunt întotdeauna un subiect sensibil pentru că au implicații majore în dezvoltarea copilului. De aceea, o papusa handmade realizată de părinți sau chiar de copii este o idee mult mai bună decât cumpărarea jucăriilor din magazine. Acestea sunt de multe ori realizate din materiale de proastă calitate și sunt chiar periculoase.

Articolul acesta vă oferă sfaturile și informațiile necesare pentru a realiza pas cu pas o papusa handmade.

Materiale necesare pentru papusa handmade

Pentru a realiza o papusa handmade aveți nevoie de următoarele materiale:

Etape de lucru realizare papusa handmade

Având în vedere că păpușa va fi utilizată de un copil, este important ca elementele folosite pentru realizarea acesteia să fie cât mai curate și cât mai sigure. Începeți prin a spăla toate materialele textile pe care doriți să le folosiți pentru papusa handmade. Lăsați-le la uscat, după care călcați-le cu fierul de călcat.

După această etapă, continuați cu realizarea unui șablon din carton. Desenați cu un creion pe carton forma capului (de aproximativ 10cm), dar și restul corpului. Atunci când realizați acest desen, aveți grijă ca toate elementele să fie cât mai bine proporționate. După ce ați desenat șabloanele pentru forma păpușii, trasați ușor cu o cretă conturul formelor păpușii pe material și începeți să decupați.

Decupați formele cu grijă folosind foarfeca și coaseți marginea trasată cu o ață rezistentă. Marginea se coase pentru a obține o formă estetică armonioasă, dar și pentru a permite definitivarea formei păpușii. După ce toate părțile corpului au fost cusute bine, acestea se întorc pe partea cealaltă a materialului și se umplu cu vatelină.

Se cos mai întâi picioarele, apoi mâinile la capete și se prind de corp, iar la final se coase capul. Următorul pas constă în realizarea părului. Pentru acesta se croșetează un lanț din fir, preferabil din 2-3 fire, pentru a fi mai gros. Se coase lanțul de capul păpușii, iar apoi se prind codițele.

Pasul final se referă la modelarea chipului păpușii, dar și a altor detalii estestice. Adăugați puțin lipici pe spatele ochilor mobili și adăugați-i pe fața păpușii. Apăsați cu forță pentru ca aceștia să se fixeze foarte bine.

Până se usucă totul, puteți lucra la hainele păpușii. Pentru a coase îmbrăcămintea, aveți nevoie de materialele alese  pentru rochiță, ață, foarfec și ac. Decupați materialul după sabloanele corpului și coaseți totul sub formă de rochiță. Ca să fie cât mai simplu de lucrat, puteți folosi un elastic pentru a o încreți în talie. Decorați rochița cu dantelă, paiete sau orice alte accesorii vă trec prin cap. De exemplu, puteți alege să decorați rochița cu o floare mov superbă, realizată din pâslă.

Rezultatul obținut este o papusa handmade veselă, colorată, care abia așteaptă să se joace…

sursa foto: notonthehighstreet.com

Comentarii

comments