Cufar sau cutie din lemn cu coji de ou

Necesar cutie din lemn:

cufar sau cutie lemn

cutie din lemn

Lac adeziv

lac adeziv

 

– Coji ou

– Acrilic alb

acrilic alb

– Pensula

pensule

 

Vă recomandăm să folosiţi pensule cât mai fine, din păr sintetic! O pensulă aspră ar putea să vă rupă şerveţelul în timpul aplicării adezivului. Deasemenea, folosiţi o pensulă de mărime potrivită suprafeţei pe care aplicaţi şerveţelul; astfel veţi avea mai mult spor!

– Forfecuță;

serveţel.

servetel

 Alegeţi un şerveţel care vă place. Asiguraţi-va că modelul ales se încadrează bine pe obiectul pe care doriţi să îl decoraţi şi că motivul şerveţelului se potriveşte obiectului. Şerveţelul poate fi aplicat în întregime sau decupat şi folosit doar parţial. Puteţi folosi cu această tehnică şi hâtrie de orez imprimată a cărei avantaj este că vă poate oferi modele mult mai mari.

Etape de lucru cutie din lemn:

1. Se  da cu lac adeziv pe suprafata cutiei dupa care se lipesc cojile de ou in bucati mici dar nu maruntite

2. Peste cojile de ou se aplica culoarea acrylic in acest exemplu culoarea alb.

3.  Dupa ce se usuca culoarea  acrilica se aplica tehnica servetelului.

4. Hotărâţi unde veţi aplica şerveţelul. Decupaţi de la început părţile pe care le aplicaţi dacă nu doriţi să folosiţi întreg şerveţelul.

5. Înlăturaţi cele două straturi albe ale şerveţelului. Se va folosi doar stratul colorat al acestuia!

6. Aplicaţi adezivul. Cu o pensulă potrivită, aplicaţi adezivul acolo unde doriţi să aşezaţi serveţelul. Nu vă faceţi griji dacă adezivul depăşeşte limitele şerveţelului deoarece acesta se va usca transparent. Folosiţi un strat nu foarte gros de adeziv- doar atât căt să vă lipească şerveţelul complet. În cazul în care aplicaţi întreg şerveţelul sau dacă aveţi mai multe modele de aplicat, lucraţi progresiv în aplicarea adezivului, pe porţiuni mici deoarece adezivul se usucă foarte repede.

7. Aplicaţi cu grijă şerveţelul. Întindeţi serveţelul cu grijă, tapând uşor cu degetele. Deoarece şerveţelul se va umezi instant, aveţi grijă să nu tapaţi de două ori în acelaş loc ca să nu riscaţi să rămâneţi cu şerveţelul pe degete! Dacă aplicaţi porţiuni mari de şerveţel, folosiţi adezivul progresiv, pe măsură ce vă lipiţi şerveţelul.

8. Lăsaţi la uscare. După ce v-aţi aplicat şerveţelul, lăsaţi 5-10 minute obiectul la uscat. Aveţi grijă să nu se atingă de nici un alt obiect din jur. În cazul în care decoraţi obiecte care absorb apa (lemn, carton, hârtie, material) aveţi grijă ca acestea să nu se afle lângă o sursă de căldură deoarece s-ar putea ca obiectul dumneavoastră să se deformeze, curbeze sau vălurească într-un mod nedorit!

9. Spălaţi pensula. În timp ce aşteptaţi ca obiectul decorat să se usuce, curăţaţi pensula cu apă călduţă pentru a împiedica întărirea acesteia. Nu folosiţi săpun sau alt produs de curăţire decât dacă prospectul adezivului o cere!

10. Aplicaţi al doilea strat. După ce obiectul este complet uscat, aplicaţi un al doilea strat de lac-adeziv peste şerveţel. Aplicaţi dinspre mijlocul şerveţelului spre exterior pentru a înlătura posibile bule de aer. Nu insistaţi foarte mult în acelas loc pentru a nu rupe şerveţelul. Este recomandat să folosiţi un strat mai gros de adeziv!

11. Spălaţi pensula. În timp ce obiectul decorat se ususcă, curăţaţi din nou pensula cu apă călduţă.

12. Lăsaţi obiectul să se ususce. Sunt necesare aprox. 15 minute ca obiectul să se ususce complet dar acest timp poate diferi în funcţie de grosimea stratului de adeziv. Nu interveniţi asupra obiectului în nici un fel înainte de a fi complet uscat

13. Folosiţi alte produse. Dacă doriţi, după uscarea obiectului puteţi aplica lac de crăpare, patină sau vernis lucios. Dacă nu doriţi nici o altă intervenţie, atunci obiectul dvs. este gata şi vă puteţi bucura de el!

Rezultatul?

Cutie din lemn coji de ou

Cutie din lemn cu coji de ou

Comentarii

comments