Confectionare lumanari in doar 7 pasi

Confectionare lumanari decorative 16

Lumânările vor reprezenta mereu acele obiecte decorative care oferă un ambient relaxant şi romantic în casă. Puteţi găsi în comerţ numeroase modele de lumânări în forme diferite şi cu diverse arome. Cu toate acestea, o lumânare realizată manual va reprezenta mereu un obiect mai special şi personalizat. De aceea, astăzi vom vorbi despre confectionare lumanari.

Paşi confectionare lumanari

Pentru a realiza o lumanare handmade veti avea nevoie de cateva materiale de baza de la care sa porniti. Acestea pot fi gasite in magazinul online Galeria Creativ la preturi accesibile. De asemenea, aveti posibilitatea de a achizitiona si o carte care va indruma in realizarea unor aranjamente deosebite cu lumanari.

Pentru confectionare lumanari handmade aveţi nevoie de multă răbdare şi puţină îndemanare pentru ca această tehnică să aibă un rezultat eficient. Dacă nu vă iese din prima, nu renuntaţi şi perseveraţi. Cu siguranţă, într-un final veţi realiza o lumânare unică pe gustul vostru!

Haideţi să începem!

Materiale necesare pentru confectionare lumanari:

parafină

– oală pentru parafină

– fitil de bumbac

– ac de fitil

– colorant pulbere (la alegere)

– matriţă (la alegere)

Etape confectionare lumanari:

1. Prima dată trebuie să topiţi parafina într-o oală. După ce parafina se topeşte la 80-90 grade Celsius, puteţi adăuga colorant pulbere la alegere. Apoi, amestecaţi.

2. Tăiaţi şi măsuraţi fitilul cu 5 cm mai lung decât matriţa respectivă. Puteţi apela şi la forme din hârtie sau pahare de hârtie pe care nu le mai folosiţi. Întoarceţi forma cu fundul în sus. Cu ajutorul unei şurubelniţe subţiri scufundaţi fitilul în matriţă şi lipiţi cu scotch, astfel încât ulterior ceara să nu curgă. Fitilul poate fi de la o lumânare mai veche sau sfoară albă de bumbac.

3. Întoarceţi forma invers şi fixaţi-o cu ajutorul unui ac de fitil, astfel încât acesta să stea centrat.

4. Înainte de turnare, utilizaţi un spray pentru matriţe. Acesta protejază matriţa şi ajută la extragerea lumânarii mai uşor din aceasta. Turnaţi parafina în matriţă.

5. După aproximativ 15 minute, parafina începe să se întărească şi să se aşeze. Trageţi acul din fitil şi tăiaţi surplusul.

6. Apoi, completaţi matrişa cu parafină. O lumânare se va întări în funcţie de volum şi de temperatura camerei.

7. După ce s-a răcit, desfaceţi matriţa şi extrageţi lumânarea. Dacă nu reuşiţi, le puneţi pentru câteva minute în congelator.

Vă dorim spor la treabă şi aşteptăm să ne arătaţi modelele realizate de voi prin metoda confectionare lumanari!

Comentarii

comments