Confectionare bijuterii: inel cu mărgele

Bijuteriile sunt accesoriile cele mai de preţ ale unei femei, fără de care trebuie să recunoaştem că nu ieşim din casă. Personalitatea, dar şi gustul personal reflectă alegerea bijuteriilor preferate, ideale pentru orice ocazie şi eveniment.

La mare căutare în această perioadă sunt bijuteriile cu mărgele, un model deosebit care accentuează frumuseţea naturală a oricărei femei. Prin confectionare bijuterii cu mărgele pot fi realizate o mulţime de modele pe placul vostru: inele, cercei, brăţări, coliere, broşe etc. Se pot purta în orice moment, deoarece culorile diverse oferă multă versatilitate ţinutelor voastre. De aceea, astăzi vom discuta despre confectionare bijuterii.

Noi vă propunem pentru astăzi realizarea unui inel unicat cu mărgele. Urmăriţi cu atenţie paşii de confectionare bijuterii inel cu mărgele, de diferite culori şi mărimi.

Cum să realizaţi un inel din sârmă cu mărgele

inel sarma

Aveţi nevoie de:

– şablon pentru inel

– un inel simplu

– creion

cleşte pentru strâns sârma

cleşte pentru tăiat sârma

sârme de argint 0.4 mm şi 0.8 mm

mărgele de diferite dimensiuni şi culori

Paşii de realizare pentru confectionare bijuterii:

Pentru început, plasaţi inelul în şablon şi trasaţi cu un creion o linie fix sub inel. Acesta este ghidul de care aveţi nevoie pentru a vă asigura că inelul se va potrivit. Şablonul pentru inel în formă cilindrică vă va ajuta să lucraţi mai uşor.

Luaţi sârma de 0.8 mm şi tăiaţi aproximativ 50 cm pentru a confecţiona baza inelului. Apoi, încercuiţi şablonul de 3-4 ori cu această sârmă unde aţi marcat linia cu creionul. Lăsaţi câţiva centimetri la ambele capete. Scoateţi sârma şi probaţi pe deget inelul deja format pentru a vedea dacă vi se potriveşte. Inelul ar trebui să vă fie mai larg pe deget, deoarece atunci când veţi aşeza mărgelele pe sârmă, inelul se va micşora.

Luaţi un capăt al sârmei şi înfăşuraţi-l în jurul bazei de 3 ori. Apoi, cu cealaltă parte a firului, înfăşuraţi în mod similar în jurul inelului. Distanța dintre aceste două împletituri de sârmă va fi faţa inelului pe care vor fi aşezate mărgelele. Cu un cleşte tăiaţi excesul de sârmă rămasă pentru a se aşeza frumos pe inel. Acum aveți baza de inel.

Pasul următor este să tăiaţi sârma de argint de 0.4 mm de cel puţin 1 metru. Acum veţi înfăşura firul de 0,4 mm la baza inelului de aproximativ 5 sau 6 ori. Când ați ajuns la capătul firului cu un cleşte tăiaţi excesul. Prin celălalt capăt al firului introduceţi câte două mărgele până în capăt spre baza inelului, apoi țineți-le bine în timp ce înfășuraţi firul în jurul bazei de două ori pentru fixare. Este important ca mărgelele să rămână fixate la baza inelului şi să nu alunece spre interiorul inelului. Procedaşi la cel cu restul mărgelelor. La final, după ce aţi fixat mărgelele după bunul plac, fixaţi sârma rămasă de câteva ori la capătul mărgelelor şi tăiaţi excesul cu un cleşte de tăiat. Nu uitaţi să fixaţi bine sârma de inel cu ajutorul unui cleşte de strâns, pentru un aspect îngrijit.

Pentru a vizualiza un tutorial în format video despre confectionare bijuterii, urmăriți filmulețul de mai jos pas cu pas:

Pentru designul inelului, puteţi alege numeroase tipuri de mărgele: mărgele semipreţioase, de sticlă sau din plastic. De asemenea, pentru mai multe tehnici de confectionare bijuterii inele cu mărgele, vă recomandăm cartea “Inele din mărgele”.

Vă dorim spor la treabă!

Comentarii

comments