Colier din fimo cu foita de aur

prezentare

Fimo este materialul perfect pentru accesorii datorită faptului că este uşor de modelat şi oferă posibilităţi variate de a realiza numeroase obiecte. În funcţie de preferinţe sau de accesoriul pe care dorim să îl realizăm, putem alege între mai multe nuanţe şi pattern-uri. Pentru tutorialul de astăzi, am pregătit materialele şi etapele de realizare pentru un colier din fimo cu foita de aur.

Odată cu venirea primăverii, putem alege culori mai vii şi mai puternice, care transmit veselie şi linişte. Albastru şi mov sunt în cazul acesta cele mai potrivite culori pentru  a obţine un colier din fimo cu foita de aur simplu, creativ şi elegant.

Materiale necesare colier din fimo

Pentru a realiza un colier din fimo cu foita de aur aveţi nevoie de următoarele materiale:

–     Fimo Classic, nuanţele – 0, 32, 33, 61

–     Fimo effect – 014

–     Foiţă imitaţie de aur

–     Cutter, roller

–     Vernis pentru Fimo

Etape de lucru colier din fimo cu foita de aur

Începe prin a tăia jumătate dintr-un pachet de fimo în nuanţele mov şi jumătate din fimo turcoaz. Împarte fiecare baton de fimo în 3 bucăţi şi rulează fiecare bucată obţinută sub forma unei bile.

m1

Rupe apoi în bucăţi mici foiţa de aur şi lipeşte foiţa de bile.

m2

Taie două bucăţi de fimo transparent, împarte-le în bucăţi mici şi înveleşte-le în foiţa de aur. Frământă bucăţile de fimo până obţii un compus omogen.

m3

 

Modelează câteva mărgele din fimo de culoare mov şi formează o fâşie de aproximativ 1/2 mm grosime din compusul transparent. Cu această fâşie transparentă înveleşte mărgelele mov din fimo.

m4

 Taie pe diagonală jumătate de pachet de fimo alb şi jumătate mov şi adaugă-le în completarea celeilalte pentru a realiza un bloc cu două culori. Rulează aceste bile din fimo astfel încât sa obţii o fâşie în degrade. Fâşia obţinută se rulează apoi cu nuanţa deschisă către interior

m5

Pentru a realiza apoi marginile o să ai nevoie de două fâşii de culori diferite, cu o grosime aproximativă de 3 mm. Se aşează una peste alta şi se alternează culorile până obţii 8 straturi. Taie feliile egale şi aşează-le una lângă alta pentru a crea o felie mai mare.

m6

Jumătate din rulourile mov se înfăşoară cu fâşiile în dungi, fără a le suprapune la îmbinare însă. Restul de rulouri mov degrade se folosesc pentru a realiza un nou efect. Se taie transversal în jumătăţi şi se adaugă fâşii de fimo alb între ele. Se taie apoi în jumătate până creaţi 8 porţiuni, după care se repetă procedura cu bucăţile de fimo alb.

m7

m8

Mărgelele din fimo transparent se decorează astfel: se taie în fâşii subţiri rulourile cu modele şi se lipesc de mărgelele albe. Rulează-le de câteva ori în palmă până se omogenizează.

m9

 

După ce ai format mărgelele, următorul pas este să le găureşti cu un ac şi să le introduci la cuptor la o temperatură de aproximativ 110 grade Celsius, timp de 15-20 minute.

m10

m11 m12 m13

Felicitări, ai reuşit să obţii un colier din fimo cu foita de aur colorat şi creativ! Acesta este accesoriul perfect pentru orice ţinută, indiferent de stilul vestimentar. În această perioadă, poate fi şi cadoul ideal pentru iubita, prietena, sora ta.

m14

Spor la treabă şi nu uita: stay creative!

Comentarii

comments