Cum aleg cele mai potrivite pensule pictura pentru mine?

pensule pictura

Alegerea celor mai potrivite pensule pictură este unul din cele mai importante elemente de care trebuie să ținem seama în orice lucrare de pictură dorim. Cele mai potrivite pensule pictura sunt cele care oferă o distribuire cantitativă și calitativă ridicată a culorii și care ajută la transferul de culoare de pe paletă pe foaie într-un mod cât mai eficient.

Hai să vedem împreună care sunt elementele de care trebuie să ții cont când alegi o pensulă pentru pictat, dar și ce tipuri de pensule poți alege.

Cum aleg cele mai potrivite pensule pictură

Alegerea pensulei potrivite

Fiecare tip de pensulă pentru pictură este indicat pentru o anumită metodă de lucru. Așa că, în momentul în care trebuie să realizați o lucrare, trebuie să știți ce tip de lucrare veți realiza și ce fel de culori veți folosi. Un alt lucru de care trebuie ținut seama este calitatea materialelor de pictură pe care le cumpărați. Alegeți materiale de o calitate superioară, pentru că sunt mai durabile, mai eficiente și vă ajută să realizați o lucrare mult mai bună.

Dacă optați pentru pensule pictura folosite pentru vopsele acrilice, este necesar să luați în considerare efectul pe care doriți să îl obțineți. Pensulele cu peri aspri lasă urme vizibile pe pictură, în timp ce pensulele cu peri moi oferă un aspect mult mai fin. Pensulele pentru vopsele acrilice sunt de mai multe dimensiuni și forme, iar forma aleasă depinde în principal de rezultatul pe care doriți să îl obțineți.

Pentru picturile în ulei, recomandarea noastră este să folosiți pensule cu peri groși, iar pentru acuarele aveți nevoie de o pensulă moale, pentru că mediul este foarte fluid.

Tipuri de pensule pictura

Pensule pictura cu păr de zibelină – sunt de obicei confecționate din păr de zibelină sau de capră. Sunt moi și se utilizează în principal pentru culori de pictură fluide, indiferent că vorbim de tempera, acrilic, acuarela sau culori de ulei. Părul de zibelină asigură unul din cele mai calitative tipuri de pensule pentru pictură. Firul de zibelină are o structură conică, care ajută la formarea unui vârf ascuțit, în timp ce solzii microscopici ai părului au rolul de a încărca cât mai multă culoare. Aceste două elemente combinate transformă pensula cu păr de zibelină într-un instrument de pictură echilibrat, perfect de controlat în timpul aplicării culorii.

pensula zibelina

Pensule pentru pictura cu păr de porcpărul de porc este natural, dur și țeapăn. Datorită consistenței, acesta ajută la aplicarea culorii de ulei sau a acrilicului direct din tub. Vârful despicat al fiecărui fir ajută la amestecarea culorilor cât mai eficientă, dar și la încărcarea pensulei cu o cantitate suficientă de vopsea. În plus, pensulele pictura din fir de porc au o curbură naturală, spre interior, care te ajută să păstrezi controlul când pensula este apăsată pe pânză.

pensula porc

Pensule pentru pictura din fir sintetic – sunt confecționate din poliester și pot fi atât moi, cât și dure. Firul sintetic mai dur este recomandat pentru pictura în ulei și acrilic. Comparativ cu firul de porc, cel sintetic oferă avantajul de a nu deveni moale și flasc în contact cu apa. Este important de luat în considerare acest element atunci când lucrați în culori de ulei solubile în apă.

pensule par sintetic

Dacă ești în căutarea unei pensule pictura potrivite pentru tine, te invităm să vizitezi colecția noastră de pensule.

sursă foto top: surftin.com

Comentarii

comments