Caseta cu frunze prin tehnica servetelului

Obiectele handmade sunt întotdeauna de preferat celor din comerţ din numeroase motive. Acestea au un design personalizat, sunt obiecte-unicat şi pun în evidenţă într-un mod excepţional stilul celui care care le realizează. Una din cele mai speciale obiecte pe care le puteţi realiza este caseta cu frunze, ce poate fi folosită într-o multitudine de moduri.

Caseta cu frunze obţinută prin tehnica şerveţelului poate fi folosită pentru a depozita bijuterii, accesorii sau poate fi utilizată cu scop decorativ pentru a înfrumuseţa locuinţa. Folosind tehnica şerveţelului pe lemn, caseta cu frunze se poate obţine uşor şi rapid, cu dexteritate şi creativitate.

Materiale folosite pentru caseta cu frunze

Picture 013

Pentru a obţine o casetă frumoasă şi elegantă, aveţi nevoie de:

Etape de lucru

Începe prin a colora caseta de lemn cu nuanţa galbenă de acrilic şi apoi cu nuanţa verde. Cu o pensulă potrivită, aplică adezivul pe spaţiul în care doreşti să aşezi serveţelul. Nu îţi fă griji dacă adezivul depăşeşte limitele şerveţelului deoarece acesta are o culoare transparentă atunci când se usucă.

Aplică cu grijă şerveţelul şi întinde-l bine, tapând uşor cu degetele. Deoarece şerveţelul se va umezi instant, ai grijă să nu apeşi de două ori în acelaş loc pentru că rişti ca acesta să se lipească de degete. După ce ai întins şerveţelul bine, trasează forma pe care o doreşti pentru decupare. După ce ai trasat forma dorită, treci la decuparea propriu-zisă a şerveţelului. Dezlipeşte cele trei straturi ale şerveţelului, alege doar stratul pe care este imprimat desenul şi aplică adezivul pentru şerveţel.

Aşează foiţa imprimată a şerveţelului peste adeziv şi aplică stratul doi de adeziv imediat după ce ai aşezat şerveţelul cu ajutorul unei pensule moi. Lasă cutia de lemn la uscat, iar după uscarea completă aplică lacul pe bază de apă. Acest tip de lac oferă cutiei de lemn un aspect lucios special şi un aer de distinsă eleganţă.

Accesoriul perfect pentru casă – Caseta cu frunze

Caseta cu frunze este un obiect plin de eleganţă şi stil, fiind perfectă pentru a depozita diferite accesorii şi bijuterii cărora nu le mai găseşti locul prin casă. Caseta de lemn poate constitui accesoriul central pentru măsuţa de cafea din living. O altă idee pe care o poţi încerca este umplerea cutiei de lemn cu potpourri aromat, pentru a oferi un aer proaspăt în locuinţă.

Caseta de lemn cu frunze este un accesoriu deosebit pe care îl poţi avea în locuinţa ta rapid şi simplu. În doar câteva minute poţi transforma o cutie de lemn anostă, într-un obiect decorativ de excepţie.

Spor la lucru şi idei cât mai creative!

caseta cu frunze

Comentarii

comments