10 carti handmade pe care trebuie sa le ai

carti handmade

Pasionații de handmade care adoră să realizeze obiecte personalizate își pot găsi inspirația și creativitatea în carti handmade. Colecțiile de carti handmade sunt adevărate comori în ceea ce privește informațiile pe care le oferă despre tehnicile handmade și a ideilor creative de realizare a produselor.

Așa că, ți-am pregătit o listă cu 10 carti handmade pe care trebuie să le ai în biblioteca ta și pe care le poți folosi în momentele în care dorești să creezi ceva personalizat, însă nu ai inspirație. Aceste 10 carti handmade vor fi noua ta sursă de informație și imaginație!

10 carti handmade pe care trebuie să le ai

1. Flori din hârtie creponată

 

flori din hartie creponata

Aceasta este una din cele mai bune carti handmade pe care le poți avea în biblioteca ta, iar obiectele pe care le poți realiza sunt cu adevărat unice! Hârtia poate fi folosită în multe moduri și se pot realiza o multitudine de obiecte deosebite. Datorită structurii și flexibilității sale, hârtia creponată este ideală pentru confecționarea florilor. Cartea prezintă modul de lucru pentru realizarea de crini, lalele, narcise și multe alte flori din hârtie.

2. Figurine jucăușe din linguri de lemn

figurine jucause din linguri de lemn

Confecționarea figurinelor din linguri de lemn este o activitate plăcută atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Este activitatea ideală pentru iubitorii de handmade pentru că le oferă posibilitatea de a-și da frâu liber imaginației și este o sursă bună pentru a dezvolta aptitudinile manuale ale copiilor. Câteva din modelele care se regăsesc în carte sunt pitici de grădină, cuierul personalizat, surpriza clovnului, și multe altele.

3. Tehnica baticului

tehnica baticului

Cartea prezintă modele realizate cu diferite pliuri, încrețituri și noduri, dar și procesul obținerii de modele cu ajutorul cerii. Tehnica baticului prezentată în această carte handmade poate fi folosită pentru a vopsi genți, tricouri, eșarfe.

4. Animăluțe vesele din hârtie

animalute vesele

Cartea perfectă pentru activități cu și pentru copii: ateliere, worskshop-uri, jocuri, cursuri de vară. Hârtia este principalul element de lucru, iar împreună cu foarfeca și lipiciul pot fi realizate cele mai frumoase modele: buburuze, fluturi, cai, ursuleți, broscuțe.

5. Accesorii croșetate

accesorii crosetate

Colierele, brățările și broșele croșetate se potrivesc de minune la orice ținută. Explicațiile și sfaturile din această carte te vor ajuta să croșetezi cu ușurință diferite accesorii. Imaginația și răbdarea sunt cele mai importante elemente de care ai nevoie pentru a realiza obiecte cu adevărat speciale.

6. Animale de pluș

animale de plus

Figurile din pluș pot fi confecționate cu ușurință chiar și de începătorii în arta handmade. Tot ce trebuie să faceți este ca bucățile de material de pluș să fie așezate unele peste altele și cusute, pentru a da formă animăluțului dorit. În această carte, modul de confecţionare a animalelor este descris pas cu pas, de la fabricarea tiparelor până la cusutul materialului.

7. Bijuterii din mărgele Swarovski

bijuterii din margele

Cartea cuprinde o serie de idei pentru confecționarea de bijuterii din mărgele Swarovski, dar și accesoriile potrivite pentru acest tip de mărgele. Sunt descrise tehnicile de înșirare (peyote sau înșirarea mozaic), os de hering și încadrarea pe șirag.

8. Bijuterii în stil romantic

bijuterii in stil romantic

Cei care iubesc colierele lungi și romantice vor considerea această carte cel mai bun îndrumător în domeniul bijuteriilor. Cartea prezintă câteva modele  de bijuterii realizate cu mărgele din sticlă, cristale Swarovski, lanțuri și alte componente metalice.

9. Decorațiuni cu filigran în alb și negru

decoratiuni cu filigran

Cartea este recomandată grădiniţelor şi şcolilor în special, deoarece îi ajută pe cei mici la dezvoltarea îndemânării și răbdării. Cu această carte, ei vor învăța să decoreze lămpi, felicitări, cutii, albume foto.

10. Figurine din sârmă plușată

figurine din sarma plusata

În acest volum veți descoperi cum se pot confecţiona figurine din sârmă pluşată. Sârma pluşată se modelează, se taie şi se lipeşte foarte uşor. Figurinele confecţionate pot constitui cadouri, jucării sau ornamente.

Fiecare din aceste carti handmade este o sursă excelentă de informații despre modul în care se pot realiza obiecte personalizate. Spor la treabă! 

Comentarii

comments