Tutorial bratara colorata din margele nisip

bratara handmade margele nisip

Brățările handmade sunt accesorii elegante, care se potrivesc de minune la orice ținută. În plus, acestea pot constitui și un cadou special pe care îl puteți oferi celor dragi. Acest articol este un tutorial simplu și ușor de pus în practică, pentru a realiza o bratara colorata din margele nisip.

Brățara colorată din mărgele nisip se poate crea folosind o metodă de împletire unică, numită  „coroana chinezească”. Haideți să vedem împreună cum se confecționează această brățară!

Materiale necesare brățară margele nisip

Pentru a realiza această brățară aveți nevoie de următoarele materiale:

Etape de lucru

Începeți prin a tăia două bucăți din firul cerat, fiecare din ele de o lungime de aproximativ 140 cm. Căutați jumătatea fiecărui fir cerat și marcați-o cu un pix sau o cariocă. Încrucișați cele două fire cerate la mijloc și puneți o mărgea acrilică pe firul orizontal până la mijloc. Schimbați pozițiile celor 4 capete pentru a obține un nod de tip „coroană chinezească” și strângeți nodul.

Continuați nodul în același mod ca primul, până reușiți să realizați 4 cm din brățară. După ce ați finalizat de împletit 4 cm din brățară, adăugați câte o mărgea nisip de 4 mm pe fiecare capăt de fir.

Realizați un nod de tip „coroană” și strângeți-l foarte bine. Adăugați încă o mărgea nisip pe fiecare fir și împingeți-l cât mai aproape de nodul realizat anterior, pentru a împiedica astfel desfacerea lui. La final, mai realizați un nod de tip „coroană” și strângeți-l bine. Repetați acest procedeu până realizați 6-7 cm de brățară.

După ultimul nod realizat, strângeți 3 capete, iar al 4-lea lăsați-l să formeze o buclă. Strângeți bucla înfășurând în jurul acesteia cele 3 fire care au fost strânse, iar la final înfășurați firul rămas liber în jurul celor 3. Mai realizați un nod simplu, de siguranță, pentru a vă asigura că nu se va destrăma. Tăiați firele rămase și sigilați capetele cu o brichetă. Adăugați apoi mărgeaua de plastic prin buclă.

Și… brățara este gata! Unul din cele mai speciale elemente legate de această brățară din margele nisip este că vă puteți juca în cele mai nebunești moduri cu nuanțele și puteți crea o brățară în culorile voastre preferate.

Comentarii

comments