Arta origami – Cum sa faci un nufar din hartie

Arta Origami este denumită și arta plierii hârtiei colorate pentru a obține modele decorative speciale. Cuvântul „origami” este de origine japoneză, fiind format din oru (a îndoi) și kami (hârtie), deci „hârtie îndoită”. Modelele și formele realizate prin această tehnică sunt legate de imaginația și creativitatea celui care pliază hârtia.

Dacă iubești florile și adori să realizezi obiecte florale handmade din diferite materiale, vei iubi în mod sigur această activitate realizată prin arta Origami. Acest articol îți prezintă materialele și pașii necesari pentru a realiza un nufăr din hârtie.

Materiale nufăr din hârtie prin arta Origami

Pentru a realiza această floare specială utilizând arta Origami ai nevoie de:

Recomandarea noastră ar fi să foloseși hârtii cât mai colorate pentru a obține un efect cât mai special. Având în vedere că realizăm un nufăr poți folosi culorile specifice acestei flor: galben, alb, verde. Delimitarea coloristică te va ajuta să scoți în evidență mult mai bine petalele și frunzele nufărului, iar rezultatul obținut va fi mult mai plăcut.

Pași de lucru pentru nufăr de hârtie

Începe prin a lua cele 6 foi de hârtie de 12×12 cm și a le rupe în două. În final vei obține 12 foi cu dimensiunile de 6×12 cm. Fiecare bucată de hârtie de 6×12 cm trebuie să fie împărţită în două, dar fără să fie ruptă. Obţii astfel o jumătate de hârtie cu o lăţime de 3cm. Cele patru colţuri ale bucăţii de hârtie vor trebui să fie îndoite spre exterior, dar fără a depăşi linia rezultată în pasul anterior.

Fiecare jumătate de hârtie de 3 cm lăţime se îndoaie încă o dată pe lăţime, spre interior. Realizează toate etapele menţionate mai sus şi pentru restul foilor de hârtie (cele 11 rămase).

După ce ai pregătit toate cele 12 foiţe, aliniază-le unele lângă altele pentru a vedea eventuale diferenţe de mărimi sau dimensiuni. Organizează foile de hârtie în 4 grupuri de câte 3 foi şi aşează-le unele peste altele. Aliniază cele 4 grupuri de hârtie cu câte 3 straturi fiecare şi leagă-le bine cu aţă de papiotă exact pe mijlocul hârtiei. Întinde bine fiecare din cele 8 petale de hârtie pentru a obţine o stea cu 8 vârfuri.

Dacă ai optat pentru hârtie colorată, vei avea 4 hârtii verzi şi 8 roşii. În fiecare grup de 3 hârtiuțe trebuie să obţii o hârtie verde şi două roşii. Cele roşii trebuie să fie aşezate peste cele verzi.

Ridică câte o foită din primul strat din unul din cele 8 colţuri ale stelei. Ia însă doar o singură foiţă din cele 3 obţinute din fiecare vârf. Continuă prin a ridica apoi câte o foiţă din al doilea strat de hârtie din cele 8 colţuri ale stelei obţinute. Desparte în final şi ultimul strat de hârtie.

Rezultatul va fi un frumos nufăr de hârtie înflorit, pe care îl poţi oferi cadou cuiva drag sau îl poţi folosi pentru a decora biblioteca ta. Operaţiunea de realizare a acestui nufăr de hârtie prin arta Origami nu a durat mai mult de 30 de minute. Dar rezultatul este unul de efect.

Cu arta Origami poţi pregăti numeroase obiecte speciale pe care le poţi folosi în scop decorativ. Acest stil de împăturire a hârtiei pentru a obţine diferite modele este uşor de pus în practică şi poate fi aplicat de oricine iubeşte obiectele handmade.

arta origami nufar hartie 2

arta origami

sursa foto

Comentarii

comments