Aeromodelaj – metode de aplicare si materiale necesare

aeromodelaj

Arta handmade poate fi o adevărată provocare pentru orice persoană, chiar şi pentru copii. Când vorbim de modelaje, totul poate începe ca o joacă spre finalizarea unui obiect deosebit prin multă răbdare. Acest ingredient nu trebuie să lipsească nici din tehnica aeromodelaj, o pasiune care captează din ce în ce mai mult interesul copiilor.

Tehnica aeromodelaj: o artă pentru copii

Copiii care sunt pasionaţi de lucrul manual dar şi de mijloacele de transport aerian, pot încerca tehnica aeromodelaj. Aceasta presupune confecţionarea machetelor de avioane şi planoare în miniatură, cu ajutorul unor materiale uşoare precum plastic, lemn de balsa, carton etc.

Propuneţi această activitate manuală copilului vostru şi cu siguranţă va fi încântat de idee. Haideţi să începem!

aeromodelaj 2

Materiale necesare:

– baghetă de lemn sau placaj pentru baza avionului

– carton

– creion

– foarfecă

adeziv aeromodelaj

Pentru a începe confecţionarea unui avion sau unui planor, aveţi nevoie de un model de lemn sau de hârtie al obiectului dorit. Mai întâi, luaţi o bucată de carton gros pe care trasaţi cu grijă forma obiectului cu ajutorului unui creion. Apoi, cu o foarfecă tăiaţi forma desenată. Pe baza unei baghete de lemn sau a unui placaj, sprijiniţi componentele avionului respectiv în direcţia corectă şi fixaţi-le cu ajutorul unui adeziv. După uscare, adezivul va deveni transparent şi puternic, astfel încât jucăria zburătoare să reziste timp îndelung.

După mai multe încercări, copilul va putea realiza avioane şi din alte materiale, precum lemn sau plastic. Pentru început, poate încerca un model mai mic de avion, iar după mai multe modele confecţionate poate realiza chiar şi modele de dimensiuni mari.

În plus, dacă vremea este frumoasă, vă sfătuim să încercaţi în aer liber jucăria zburătoare realizată prin tehnica aeromodelaj. Cu siguranţă, copilul va fi mândru că proiectul său manual prinde aripi!

Vă dorim spor la treabă!

Vrei să înveți mai multe despre aeromodelaj?

Specializează-te în aeromodelaj și confecționează cele mai îndrăznețe creații! Te invităm la cursurile noastre, susținute la Galeria Creativ pe str. Al. I. Cuza  în fiecare vineri de la ora 16:30 – 18:00 și sâmbătă de la ora 12:30 – 14:30!

Pentru mai multe informații și înscrieri vă rugăm să ne contactați la telefon: 0740.838.085 sau prin email la: atelieregaleriacreativ@gmail.com

Comentarii

comments