10 instrumente utile pentru tehnica quilling

Tehnica quilling sau hârtie filigran este o artă care implică folosirea de benzi de hârtie, care rulate în diferite forme şi lipite împreună, duc la obţinerea diferitor modele decorative.  Această tehnică este utilizată de către iubitorii de tehnici handmade pentru a realiza numeroase obiecte şi decoraţiuni personalizate.

Benzile de quilling sunt înfăşurate în jurul unui ac pentru a crea ca formă de bază o bobină şi apoi este lipită la vârf  cu lipici, aracet sau adeziv. Bobinele obţinute sunt aranjate pentru a forma flori, frunze sau diferite alte simboluri pe care le poţi folosi mai apoi ca ornamente. Cu ajutorul bobinelor obţinute se pot realiza felicitări, invitaţii de nuntă sau botez, mici tablouri, decoraţiuni de sărbători, ornamente 3D, mărţişoare, flori, cutii de bijuterii, rame foto, etc.

Articolul de jos prezintă 10 instrumente necesare de care aveţi nevoie pentru a aplica tehnica quilling cu succes.

Instrumente utile pentru tehnica quilling

1. Beţişor de răsucire

Benzile de hârtie quilling sunt înfăşurate în jurul acestui beţişor de răsucire pentru a crea forma de bază o bobină şi a crea diferite modele şi decoraţiuni.

2. Pieptene quilling

Un alt instrument de care aveţi nevoie pentru a aplica această tehnică este pieptenele quilling. Acesta este util artiştilor handmade pentru că permite aranjarea fâşiilor de hârtie în cele mai creative moduri.

3. Aplicator adeziv

Una din cele mai importante etape de lucru în tehnica quilling este lipirea benzilor de hârtie formate pentru a le uni şi a obţine forme creative. Pentru aceasta, avem nevoie de un flaconaş special cu aplicator, de dimensiuni reduse, pentru a aplica o cantitate suficientă de adeziv. Ciocul metalic şi acul pentru curăţare îl fac să fie un instrument de nelipsit pentru un proces de lucru eficient.

4. Carte „Decoraţiuni quilling inedite”

Cu tehnica quilling se pot realiza multe materiale şi obiecte speciale, pe care le puteţi oferi cadou. În această care sunt prezentate o serie de moduri inovative de a folosi formele quilling, ele putând fi ornamente deosebite pentru geamuri şi vitrine, decoraţiuni de masă sau felicitări. Printre capitolele prezentate în carte vei regăsi: „Coroniţa de flori”, „Ornamente de masă cu margarete”, „Suport pentru lumânări”, „Trandafiri” sau „Globuri de zăpadă”.

5. Set quilling multicolor

Pentru a obţine cele mai speciale obiecte decorative, acest set quilling multicolor nu trebuie să lipsească din instrumentele de lucru ale unui artist handmade. Setul conţine 20 de nuanţe, fiecare a câte 10 fâşii.

6. Aparat pentru franjurat hârtia

Cu ajutorul acestui aparat putem transforma orice hârtie A4 în fâşii, pe care le putem utiliza apoi pentru tehnica quilling.

7. Ac de quilling

Acul de quilling este cel mai folosit instrument în această tehnică, având în vedere că fâşiile de hârtie se rulează iniţial pe acesta pentru a obţine bobina pe care se lucrează apoi orice model.

8. Ace fixare

Acele de fixare sunt perfecte pentru a fixa fâşiile de hârtie şi a obţine formele dorite, rapid şi eficient. Cum funcţionează: se realizează forma dorită, se lipesc fâşiile de hârtie şi apoi se folosesc acele pentru a păstra forma dorită pe un suport până la asamblarea finală cu restul elementelor.

9. Șablon quilling

Recomandarea noastră este utilizarea unui şablon quilling atunci când lucraţi, pentru a fi siguri că obţineţi cele mai bune rezultate.

10. Set quilling roşu

Realizaţi decoraţiuni de Crăciun roşii, folosind acest set de benzi. Câteva idei pe care le puteţi încerca: globuri, steluţe, coroniţe, reni şi orice alt simbol de iarnă.

set quilling

Sperăm că aceste instrumente pentru tehnica quilling să îți fie de folos și să te poți bucura de ele cu drag în creațiile tale handmade! Dacă ești interesat de mai multe produse pentru tehnica quilling, vizitează magazinul nostru online: www.galeriacreativ.ro

Comentarii

comments